Βδομάδα εκδηλώσεων για τη Μύκονο

  • Παρασκευή, 21 Μαρτίου, 2014 - 06:10

Αφιέρωση στον Ιωάννη Γρυπάρη

Παρασκευή 21 του μήνα και ώρα 20:30 διοργανώνεται στην αίθουσα ΚΔΕΠΑΜ Ματογιάννη στη Μύκονο, ποιητική βραδιά προς τιμή του Σίφνιου ποιητή, Ιωάννη Γρυπάρη, ο οποίος γεννήθηκε στη Σίφνο το 1870 και απεβίωσε στην Αθήνα το 1942. Γνωστή είναι η συνεισφορά του στη Τέχνη και την Παιδεία, αφού υπήρξε λογοτέχνης, μεταφραστής αλλά και εκπαιδευτικός. Μάλιστα διετέλεσε στέλεχος του Υπουργείου Παιδείας και διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Στενή βέβαια ήταν η σχέση του και με το νησί της Μυκόνου αφού είχε νυμφευθεί την Ειρήνη Ιγγλέση, καταγωγής εκ Μυκόνου, η οποία είχε δωρίσει το κτίριο που στεγάζεται πλέον η Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν εργοβιογραφικά στοιχεία του ποιητή, θα αναγνωστούν αποσπάσματα από το ποιητικό και μεταφραστικό του έργο και τέλος θα υπάρξει προβολή τηλεοπτικού αφιερώματος από την εκπομπή της ΕΡΤ ''Εποχές και συγγραφείς''.

Ομιλητές και συντονιστές στην εκδήλωση θα είναι ο Παναγιώτης Κουσαθανάς και η Κατερίνα Ζουγανέλη.

Συναυλία με μουσικές μελωδίες

Οι εκδηλώσεις στη Μύκονο συνεχίζουν και την Κυριακή 23 Μαρτίου και ώρα 20:00μ.μ. στο Γρυπάριο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία των ορχηστρών της μουσικής σχολής ''Δημήτρης Φίννις'', η οποία καλεί όλο τον κόσμο να παρευρεθεί και διευκρινίζει ότι η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ετικέτες: