Συναντήσεις δημάρχου Θήρας με τον Υπουργό Πολιτισμού

  • Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2014 - 06:10

Η επίσκεψη του δημάρχου Θήρας, Νικόλαου Ζώρζου, στην Αθήνα τον προηγούμενο μήνα είχε τελικά αποτέλεσμα, κάτι το οποίο διαπιστώθηκε με την επίσκεψη του υπουργού Πολιτισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου στο νησί της Σαντορίνης.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος είχε συναντηθεί με τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο, με τον οποίο είχαν συζητήσει το θέμα της λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, με διευρυμένο ωράριο, κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Κατά τη τοποθέτηση του ο αρμόδιος Υπουργός είχε δεσμευτεί απέναντι στον δήμαρχο ότι πέραν του αρχαιολογικού χώρου Ακρωτηρίου θα λειτουργεί μέχρι τις 8 το βράδυ και το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας.

Παράλληλα ο δήμαρχος Θήρας ζήτησε να παραδοθεί στο δήμο η μελέτη για τη «Συνολική Ανάδειξη Κάστρου Πύργου Καλλίστης», που τώρα το έχει το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων. Η μελέτη αυτή είχε συνταχθεί τη δεκαετία του ‘90 και είχε χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ‘Κάστρων Περίπλους», μετά από αίτημα της πρώην Κοινότητας Καλλίστης. Το πρόβλημα είναι ότι ακόμα και σήμερα το ΤΑΠΑ δεν έχει αξιοποιήσει τη μελέτη, γι’ αυτό και ο Δήμος ζήτησε την παράδοση της.

Εν συνέχεια ο Υπουργός πολιτισμού και αθλητισμού κ. Παναγιωτόπουλος ανταπέδωσε την επίσκεψη του δημάρχου Θήρας και βρέθηκε στο νησί με σκοπό να συνεχίσει η συζήτηση για τα θέματα που αφορούν στους τομείς που υπάγονται στις αρμοδιότητες του υπουργείου Πολιτισμού. Για να έχει πλήρη γνώση της κατάστασης ο υπουργός επισκέφτηκε τους αρχαιολογικούς χώρους του Ακρωτηρίου και της Αρχαίας Θήρας.

Ετικέτες: