Σχέδιο υδροδότησης στη Δυτική Μήλο

  • Τρίτη, 27 Μαΐου, 2014 - 06:10

Στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου υδροδότησης της Δυτικής Μήλου ο Δήμος του νησιού, πραγματοποίησε διερεύνηση της περιοχής.

Συγκεκριμένα, για την κατασκευή του δικτύου πόσιμου νερού, ο Δήμος Μήλου αφού προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες στην περιοχή, κατέληξε στο σχέδιο να ακολουθείται διαδρομή μέσω υφιστάμενου οδικού δικτύου συνολικού μήκους 21.000m. Σύμφωνα με το σχέδιο υδροδότησης πρόκειται να κατασκευαστεί υπόγειο δίκτυο μεταφοράς νερού αποτελούμενο από έναν συγκεκριμένο αγωγό Φ110 συνολικού μήκους 8.500m και από δύο παράλληλους αγωγούς μήκους 12.500m.

Αναλυτικότερα, το δίκτυο αγωγών θα ξεκινάει από τις δεξαμενές που είναι εγκατεστημένες στη θέση ''Πέρα Τριοβάσαλος'', στη συνέχεια θα “οδεύει” παράλληλα με τον υφιστάμενο αγωγό υδροδότησης μέχρι τη διακλάδωση Ζαφυρίας και θα συνεχίζει μέχρι το σημείο Ζ που θα αποτελεί το τέλος του δικτύου. Σημειώνεται ότι η διαδρομή που θα ακολουθεί το δίκτυο αγωγών, σύμφωνα με το σχέδιο υδροδότησης, φαίνεται στον χάρτη προσανατολισμού της παρούσας μελέτης.

Όσον αφορά στο σύνολο της χάραξης του δικτύου, εμφανίζεται να είναι κατά μήκος των υφιστάμενων οδών ή ερεισμάτων ενώ τμήμα του δικτύου περί τα 1900m θα οδεύει εντός των ορίων του οικισμού Αδάμαντα.

Εν όψει καλοκαιρινής περιόδου το σχέδιο θα εξυπηρετήσει τη δημιουργία του αγωγού υδροδότησης της ευρύτερης περιοχής στο Αμμουδράκη, όπου και προβλέπεται να δημιουργηθεί η πρώτη μεγάλη τουριστική μονάδα του νησιού αναβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο την περιοχή.

Ετικέτες: