Το ΦΕΚ για τη νομιμοποίηση της «ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ» περί δημοσιεύσεων δημοσίου

Μία αβλεψία υπαλλήλου του αρμόδιου υπουργείου, κατά την ανακοίνωση της λίστας των εφημερίδων που έχουν τη δυνατότητα δημοσιεύσεων του δημοσίου, από την οποία αρχικά απουσίαζε η «ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ», αποτέλεσε αφορμή πικρόχολων σχολιασμών και έκφραση χαιρέκακης ικανοποίησης εκ μέρους άλλων εντύπων του νομού.

Έναντι των όσων «εκλεκτών συναδέλφων» έσπευσαν να «δημοσιοποιήσουν» την ικανοποίηση τους, μέσω σχετικών κοινοποιήσεων, για την απουσία της «ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ» από το ΦΕΚ που αφορά στις δημοσιεύσεις του δημοσίου, θα θέλαμε να ενημερώσουμε πως επρόκειτο για αβλεψία εκ μέρους του υπουργείου, η οποία αποκαταστάθηκε άμεσα, με την έκδοση νέου σχετικού ΦΕΚ.

Η αμεσότατη αυτή διορθωτική κίνηση εκ μέρους της πολιτείας αποδεικνύει την απουσία ουσιαστικού λόγου στην μη συμπερίληψη της στην αρχική λίστα, προδίδοντας όσους έσπευσαν να θριαμβολογήσουν περί του αντιθέτου.

Η «ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ» αποτελεί πρότυπο εντύπου πανελλαδικά, κατά γενική παραδοχή, με σαφή και αδιαμφισβήτητο ρόλο στον τομέα της ενημέρωσης, όπως η πολυετής παρουσία της έχει αποδείξει.

Ειδικά στον χώρο των Κυκλάδων ήταν και παραμένει στην κορυφή του έντυπου τύπου, παρά τις προσπάθειες μείωσης της, εκ μέρους άλλων φύλλων του νομού, οι οποίες πανηγυρικά καταρρίπτονται.

Οι ενέργειες και οι βεβιασμένες κρίσεις εξ αφορμής του συγκεκριμένου γεγονότος, όσο και αν αποτέλεσαν πρόσφορο έδαφος ευκαιριακής εκμετάλλευσης, η άμεση διορθωτική παρέμβαση εκ μέρους του αρμόδιου υπουργείου, προς αποκατάσταση της παρουσίας και του ρόλου της «ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ», αποτελεί περίτρανη διάψευση τους.

Με στόχευση στην ανοδική πορεία που η εφημερίδα έχει χαράξει και με γνώμονα την ολοένα αυξανόμενη ισχυροποίηση της στον χώρο της έντυπης ενημέρωσης, η «ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ» παραμένει στις πρώτες θέσεις τόσο σε τοπικό, όσο και νομαρχιακό επίπεδο, αλλά και στο σύνολο του περιφερειακού τύπου.

Μέσω της έκδοσης και του νέου ΦΕΚ (1806/20-08-2015) περί του δικαιώματος της «ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ» στη δημοσιοποίηση δημοσιεύσεων του δημοσίου, παραμένει σταθερή και χωρίς ουδεμία μεταβολή, η αγαστή συνεργασία τόσων ετών της εφημερίδας με τις υπηρεσίες του δημοσίου.

Όπως επίσης ακλόνητη είναι, και σε πείσμα όσων ανεπιτυχώς πασχίζουν να την καταρρίψουν, η παραμονή της στις θέσεις που έχει κατακτήσει.

Ετικέτες: