Πιθανή αναστολή λειτουργίας του στρατολογικού γραφείου Σύρου

  • Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου, 2016 - 06:17
  • /   Eνημέρωση: 19 Οκτ. 2016 - 22:00
  • /   Συντάκτης: Τέτα Βαρλάμη

Απαντήσεις από τον υπουργό Εθνικής άμυνας ζητά ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, σχετικά με την πιθανότητα αναστολής λειτουργίας του στρατολογικού γραφείου Σύρου, όπως αναφέρει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Την επιβεβαίωση ή όχι για το εάν ισχύει ο σχεδιασμός του ΥΕΘΑ για αναστολή της λειτουργίας του Στρατολογικού γραφείου Σύρου και συγχώνευσης του με το Στρατολογικό Γραφείο Πειραιά, ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό ο Δωδεκανήσιος βουλευτής.

Καθώς πολλά από τα στρατολογικά θέματα μπορούν να τυγχάνουν εξυπηρέτησης και διευθέτησης τους από τα ΚΕΠ, ο κ. Κόνσολας σημειώνει στην ερώτηση του πως «Μπορεί τα ΚΕΠ να έχουν πιστοποιηθεί για στρατολογικά θέματα, δεν καλύπτουν όμως το εύρος των διοικητικών υπηρεσιών, που διεκπεραιώνεται από το Στρατολογικό Γραφείο, ενώ δεν διαθέτουν και την αντίστοιχη τεχνογνωσία.

Αποτέλεσμα είναι πολλές φορές κάτοικοι των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων να είναι αναγκασμένοι να μεταβούν στη Σύρο για να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους στο Στρατολογικό Γραφείο.

Αυτό σημαίνει απώλεια χρόνου, ενώ είναι σαφές ότι ο βαθμός δυσκολίας πολλαπλασιάζεται για τους κατοίκους των μικρών νησιών που δεν έχουν απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Σύρο».

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε ότι «μετά την κατάργηση του Στρατολογικού Γραφείου Ρόδου εντάθηκαν διοικητικά προβλήματα, όπως ο έλεγχος του αριθμού των ανυπότακτων, που σε πολλές περιπτώσεις οφείλεται στην έλλειψη ενημέρωσης.

Από τις 1.000 περίπου περιπτώσεις ανυποταξίας στην περιοχή Ν. Αιγαίου, οι  850 περίπου αφορούν στο νομό Δωδεκανήσου!».

Σαφείς απαντήσεις ζητήθηκαν από τον κ. Κόνσολα να δοθούν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για την αναστολή λειτουργίας του Στρατολογικού Γραφείου Σύρου, τονίζοντας παράλληλα ότι επιβάλονται βελτιώσεις των υπηρεσιών όπως των εφαρμογών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, σε ότι αφορά στρατολογικά θέματα, στα ΚΕΠ των νησιών, για την επιτόπια εξυπηρέτηση των πολιτών ώστε να μην απιατείται η μετακίνηση τους.