Γερμανική εφημερίδα σχολιάζει τις αυξημένες τιμές καυσίμων στις Κυκλάδες

«Σειρά έχουν τώρα οι Κυκλάδες»

  • Τρίτη, 17 Ιανουαρίου, 2017 - 06:17
  • /   Eνημέρωση: 17 Ιαν. 2017 - 7:35
  • /   Συντάκτης: Τέτα Βαρλάμη

Με ιδιαιτέρως ειρωνική διάθεση, προς την πολιτική των πιέσεων που ασκούνται στην Ελλάδα, αντιμετωπίζει η εφημερίδα του Βερολίνου Tageszeitung (TAZ),  την αύξηση των τιμών των καυσίμων, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στα νησιά των Κυκλάδων.

Καθώς στη νησιωτική περιοχή των Κυκλάδων καταγράφεται η μεγαλύτερη αύξηση τιμών σε ολόκληρη την Ευρώπη, όσον αφορά στα καύσιμα, το θέμα δεν πέρασε απαρατήρητο, προκαλώντας το ενδιαφέρον και του γερμανικού τύπου, που αναφέρθηκε σχετικά τόσο το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, όσο και η Βερολινέζικη εφημερίδα σε άρθρο της.

Με τον τίτλο «Σειρά έχουν τώρα οι Κυκλάδες» σχολιάζεται από την εφημερίδα ΤΑΖ η φιλοτραπεζική πολιτική που επιβάλλεται από Ε.Ε. και ΔΝΤ στην Ελλάδα, αποτέλεσμα της οποίας είναι και αύξηση των τιμών των καυσίμων, ειδικά δε στα νησιά των Κυκλάδων, στα οποία και καταγράφονται οι υψηλότερες τιμές της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει πως «Οι ακτιβιστές για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και οι φορείς που δραστηριοποιούνται στον τομέα των δημόσιων συγκοινωνιών στρέφουν το βλέμμα τους με προσοχή προς την Ελλάδα. Εκεί διεξάγεται ένα πείραμα. Θα κυκλοφορούν στους δρόμους λιγότερα αυτοκίνητα που καταναλώνουν αχόρταγα καύσιμα, τώρα που η τιμή του λίτρου στα καύσιμα ανεβαίνει στα 1,90 ευρώ; Μήπως όμως πρόκειται για ένα μέτρο που δεν αφορά και τόσο το περιβάλλον; Η Αθήνα έχει αυξήσει τον ΦΠΑ στα νησιά ύστερα από πίεση της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Και τα έσοδα δεν θα καταλήξουν στα μέσα μαζικής συγκοινωνίας αλλά στις τράπεζες. Άρα, όλα βαίνουν εντελώς κανονικά».

Ετικέτες: