Ν. Χρυσόγελος: «Η απουσία λύσεων έχει μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό κόστος, ιδιαίτερα την εποχή της κρίσης»

Νέα αρχή για τους Οικολόγους Πράσινους

Πρόσκληση στους νησιώτες για συμμετοχή στη διαδικασία επανεκκίνησης των Οικολόγων Πράσινων, απευθύνει ο Ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου.

 

Σύμφωνα με την επίσημη γραμμή των Οικολόγων Πράσινων, οι λύσεις στην κρίση θα προέλθουν από το εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας με την προϋπόθεση ότι η χώρα θα δημιουργήσει συμμαχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις άδικες πολιτικές και να προσαρμόσει τις πολιτικές αντιμετώπισης της κρίσης στις ευρωπαϊκές αξίες αλλά και σε αξίες που κάποτε υπήρχαν στην ελληνική κοινωνία, όπως η αλληλεγγύη, η υπεράσπιση του κοινού καλού και του δημόσιου συμφέροντος.

 

Επανεκκίνηση τον Ιούλιο

Όπως εκτιμά ο κ. Χρυσόγελος, το ποσοστό της τάξης του 0,88% των τελευταίων εκλογών αδικεί τους Οικολόγους Πράσινους. «Δεν είναι αυτή η επιρροή τους στην κοινωνία, όπως φαίνεται από τη δουλειά μας στις περιφέρειες, δεν είναι αυτή η δυναμική των πράσινων προτάσεων όπως έχω την ευκαιρία να διαπιστώνω και προσωπικά μιλώντας με φορείς και πολίτες, επισκεπτόμενος όλη την Ελλάδα, οργανώνοντας ημερίδες, συναντήσεις διαλόγου, εκδηλώσεις», σημειώνει ο επικεφαλής του «Οικολογικού Ανέμου Νοτίου Αιγαίου». Το κίνημα προχωρά σε συνέδριο επανεκκίνησης στις 6-7 Ιουλίου, το οποίο αναμένεται πως θα σηματοδοτήσει μια νέα αρχή για τους Οικολόγους Πράσινους, μέσα από τη συμμετοχή νέων μελών. Ήδη έχει απευθυνθεί ανοικτή πρόσκληση σε ενεργούς πολίτες, ιδιαίτερα νέους και νέες, ώστε να διαμορφωθεί από κοινού ένα ανοικτό, δημοκρατικό, αποτελεσματικό, ευρωπαϊκό πράσινο κόμμα, που θα προσφέρει λύσεις και θα συντελέσει στη διέξοδο της χώρας από τα σημερινά αδιέξοδα, ενώ, συζητείται η στήριξη σε μεγαλύτερο βαθμό σε πράσινα περιφερειακά αυτοδιοικητικά σχήματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές του 2014.

 

Ο τρίτος δρόμος των «Πρασίνων»

Οι Οικολόγοι Πράσινοι πρόκειται σύντομα να παρουσιάσουν την εναλλακτική πρότασή τους, έναν τρίτο δρόμο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, για ένα νέο οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο, καθώς και ειδικές τομεακές προτάσεις για τη γεωργία-κτηνοτροφία, την ενέργεια, τις μεταφορές-συγκοινωνίες, τα ναυπηγεία, την κοινωνική οικονομία κ.λπ με στόχο, μεταξύ άλλων, το άνοιγμα θέσεων εργασίας και την απασχόληση των νέων. «Χρειαζόμαστε λογικές, κοινωνικά δίκαιες, μελετημένες και με τη συμμετοχή της κοινωνίας μεταρρυθμίσεις σε πολλούς τομείς αλλά και βαθιές ανατροπές αλλού, στο μοντέλο παραγωγής, στην οικονομία, στην οργάνωση της διοίκησης, στη λειτουργία της αυτοδιοίκησης, στις προτεραιότητες των διαφόρων υπουργείων, στις πολιτικές για την απασχόληση ή την υγεία, στον τρόπο που ασκείται η πολιτική, στη λειτουργία του δημοκρατικού μοντέλου μας», τονίζει ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, επισημαίνοντας πως όλα αυτά οι νησιώτες τα διαπιστώνουν καθημερινά. «Η οργή ή οι γενικολογίες δεν αρκούν. Χρειάζονται εδώ και τώρα στοχευμένες λύσεις για βασικά ζητήματα της περιφέρειας. Η απουσία λύσεων έχει μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό κόστος, ιδιαίτερα την εποχή της κρίσης», παρατηρεί ο κ. Χρυσόγελος.

Στόχος των Οικολόγων Πράσινων είναι τώρα η εντατικοποίηση του διαλόγου με φορείς για ένα εναλλακτικό σχέδιο διεξόδου από την κρίση, που θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την αλληλεγγύη και θα αναζωογονεί την οικονομία, στρέφοντάς την προς περιβαλλοντικά και κοινωνικά υπεύθυνη κατεύθυνση.

Ετικέτες: