Ανακοίνωση της Ο.Β Νάξου της ΚΝΕ για την κατάργηση ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ

Δωρεάν τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση τώρα

Την δυσαρέσκειά της για το υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο για την κατάργηση ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ εκφράζει η ΚΝΕ Νάξου. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική επιστολή της, “οι μαθητές δεν έχουν καμιά ευθύνη για τα αδιέξοδα στην τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση που το σύστημα της εκμετάλλευσης, η εξουσία τους και οι πολιτικές των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα έχουν δημιουργήσει”.

Καταγγέλλει δε το γεγονός ότι ο νέος νόμος θα στερήσει και την όποια δυνατότητα υπάρχει για να σπουδάσει κάποιος χωρίς δίδακτρα. “Οδηγούν χιλιάδες σπουδαστές που έχουν επιλέξει τις συγκεκριμένες ειδικότητες είτε στα νύχια των επιχειρηματιών των ιδιωτικών ΙΕΚ και ΚΕΚ, είτε στα Δημόσια ΙΕΚ, όπου μέχρι στιγμής οι σπουδαστές καλούνται να πληρώνουν 367 ευρώ το εξάμηνο για να μάθουν μια τέχνη”.

Καταλήγοντας, προτείνει να παρθούν πίσω όλα τα μέτρα, να τελειώσουν όλα τα παιδιά την ειδικότητα που ξεκίνησαν και να μην υπάρξει καμία απόλυση. “Οι μαθητές των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ πρέπει να δυναμώσουν τον αγώνα τους για δημόσια και δωρεάν τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση”, υπογραμμίζει.

Ετικέτες: