Ριπές του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακών Αλιέων κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης

"Αναξιόπιστος και αδιάφορος"

Δεύτερη επιστολή του Ευάγγελου Βαμβακάρη προς τον Πρωθυπουργό

Δεύτερη επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό απέστειλε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παραδοσιακών Αλιέων (ΠΟΠΕΑ), Ευάγγελος Βαμβακάρης, όπου καταγγέλλει τόσο τους στενούς συνεργάτες του, όσο και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τσαυτάρη για αδιαφορία και αλαζονεία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες ο κ. Βαμβακάρης είχε δημοσιοποιήσει αντίστοιχη καταγγελία για την εν γένει συμπεριφορά του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης, σημειώνοντας με επικριτικό ύφος, ότι ουδέποτε υλοποίησε τις δεσμεύσεις του για τη νομιμοποίηση της ημιεπαγγελματικής αλιείας με δίχτυα – παραγάδια.

“Υπουργοί – μαριονέτες”

Δε δίστασε μάλιστα να τον χαρακτηρίσει “αναξιόπιστο, αλαζόνα, ανεύθυνο και αδιάφορο”, υποστηρίζοντας ότι “εξαπάτησε τους αλιείς” και ταυτόχρονα “εξέθεσε την Επίτροπο Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μαρία Δαμανάκη”, ισχυριζόμενος εγγράφως και προφορικά ότι η Ε.Ε. Και η ίδια δεν εγκρίνουν παρόμοια νομοθετική ρύθμιση.

Από την πλευρά του, είχε εκφράσει την άποψη ότι “εξαιτίας της έλλειψης πολιτικής βούλησης, δεν κυβερνούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις και Υπουργοί, αλλά οι υπάλληλοι των υπουργείων και οι άσχετοι συνεργάτες των υπουργών”. Παράλληλα τόνισε ότι “οι περισσότεροι υπουργοί θα πρέπει να πάψουν να εμφανίζονται ως μαριονέτες των άσχετων συνεργατών τους.

Απογοήτευση και αγανάκτηση

Σήμερα, ο πρώην πολιτευτής Κυκλάδων της Πολιτικής Άνοιξης επανέρχεται και δηλώνει εκ νέου την απογοήτευσή του και την αγανάκτησή του, λόγω της “αναξιοπιστίας και της αδιαφορίας” του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Προσθέτει ακόμα ότι εκείνο που τον έχει λυπήσει περισσότερο είναι “η αδιαφορία των στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού κ.κ. Μπούρα, Σταμάτη, Μουρούτη και Λαζαρίδη”.

Αναφέρει μάλιστα πως κατά το παρελθόν “είχε κοινοποιήσει στους ίδιους μία επιστολή διαμαρτυρίας που απευθυνόταν στον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης με την οποία ζητούσε την άμεση παρέμβασή τους για τον εμπαιγμό, την αναξιοπιστία και την αδιαφορία του κ. Τσαυτάρη”. “Τους ενημέρωσα σκόπιμα, γιατί γνώριζα εκ των προτέρων ότι η επιστολή αυτή δεν θα φτάσει στα χέρια σου και ότι ο Διευθυντής σου ο κ. Μπούρας δεν θα το λάβει σοβαρά υπόψη, όπως και έγινε” επισημαίνει ο κ. Βαμβακάρης, απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά σε δεύτερο ενικό πρόσωπο. “Πίστευα τουλάχιστον ότι ο κ. Σταμάτης ή ο κ. Λαζαρίδης, με τους οποίους είχα συνεργαστεί στην Πολιτική Άνοιξη θα έδειχναν κάποιο ενδιαφέρον και ότι κάποιος θα σε ενημέρωνε” προσθέτει, υπογραμμίζοντας ότι “δυστυχώς και οι τέσσετις αδιαφόρησαν”.

“Ο κ. Τσαυτάρης μας εμπαίζει”

Ως εκ τούτου, “ζητά έστω και καθυστερημένα την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού, δεδομένου ότι τόσο ο υπουργός, όσο και οι στενοί συνεργάτες του αδιαφόρησαν”. Επιπλέον, σημειώνει ότι “εκείνος κατόρθωσε και έπεισε την Ε.Ε με τα ισχυρά επιχειρήματά του να ικανοποιήσει μέσω της Αρμόδιας Επιτρόπου το αίτημα δεκάδων χιλιάδων παραδοσιακών ερασιτεχνών αλιέων”, απευθύνοντας τα ερωτήματα “Ο κ. Τσαυτάρης γιατί δεν υλοποίησε τη δέσμευσή του και μας εμπαίζει; Εκτός όμως από αυτό, δεν τον ενδιαφέρει να εισπράξουν τα δημόσια ταμία εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο λόγω της οικονομικής κρίσης, από την πρόταση που του έκανα”; Καταλήγοντας τη διαμαρτυρία του προς τον Πρωθυπουργό τονίζει: “ελπίζω λοιπόν μετά από αυτά, ότι δεν θα με απογοητεύσεις και εσύ, όπως και οι Συνεργάτες σου”.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο κ. Βαμβακάρης απέστειλε την εν λόγω επιστολή στην προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση του κ. Σαμαρά, υπογραμμίζοντας πως αυτή “αποδεικνύει περίτρανα την αναξιοπιστία, την αδιαφορία και τον εμπαιγμό του κ. Τσαυτάρη”.

Ετικέτες: