Συνέντευξη της υποψήφιας ευρωβουλευτή με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δήμητρας Δονδώρου

“Να αποκαταστήσουμε την κλεμμένη αξιοπρέπειά μας”

Την ανάγκη να γίνουμε οι Έλληνες ισότιμα μέλη της ευρωπαϊκής οικογένειας, τονίζει στη συνέντευξή της η υποψήφια ευρωβουλευτής με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, Δήμητρα Δονδώρου στη συνέντευξη που παραχώρησε στην “Κοινή Γνώμη”.

Η κ. Δονδώρου μίλησε αναλυτικά για την απόφασή της να συμμετέχει στις ευρωεκλογές σε μία κρίσιμη περίοδο για το μέλλον της χώρας, επισημαίνοντας πως οι πολίτες οφείλουμε να επιλέξουμε να στηρίξουμε πολιτικές δυνάμεις που δεν έχουν καμία σχέση με φθαρμένες πολιτικές και νοοτροπίες προκειμένου να αποκαταστήσουμε ως χώρα την κλεμμένη αξιοπρέπειά μας.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής έχει σπουδάσει επικοινωνία και δημόσιες σχέσεις, έχει εργαστεί ως στέλεχος στη Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων και Γραφείου Τύπου της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της MTC Group Athens και ως PR και Communication Director του IAS Group Mannheim Germany.

Ως ελεύθερη επαγγελματίας συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες. Συνολικά η συνέντευξή της προβάλλεται στο web tv.

·     Ποιοι λόγοι συνηγόρησαν στην απόφασή σας να θέσετε υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου;

“Από τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα από τη Σύρο μας ξεκίνησαν όλα. Δεν ξύπνησα μία ημέρα και είπα θέλω να γίνω πολιτικός ή να θέσω υποψηφιότητα ως ευρωβουλευτής. Κάποια στιγμή ένιωσα ως άνθρωπος κι ως ενεργός πολίτης της χώρας, ότι έχει έρθει και για εμένα η προσωπική ευθύνη να αντιδράσω απέναντι σε όλα όσα συμβαίνουν και να αντιδράσω μέσω της φυσικής διάθεσης που έχω για προσφορά στους τόπους και στους ανθρώπους. Ορμώμενη από αυτό το συναίσθημα – που θεωρώ ότι είναι κοινό για όλους μας από την αγανάκτηση και την αδικία που μας “πνίγει” για όσα μας έχουν φέρει σε ένα επίπεδο αναξιοπρέπειας εθνικής, συλλογικής και ατομικής – παρακινήθηκα ώστε να πω συνειδητά ότι θέλω να αντιδράσω”.

·     Στο πλαίσιο που περιγράφετε σας συναντούμε στο πλευρό του Πάνου Καμμένου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Για ποιους λόγους;

“Εκτιμώ ότι υπάρχει πάντα μία και μοναδική αλήθεια στη ζωή μας και πιστεύω σε αυτήν. Δεν είχα κομματικοποιηθεί νωρίτερα, ποτέ στη ζωή μου. Πολιτικοποιημένη ένιωθα διότι με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούσα τις εξελίξεις που αφορούν στις ζωές μας και στα κοινά αλλά δεν είχα επιλέξει ποτέ να στηρίξω κάποιον κομματικό φορέα. Πριν από 2,5 χρόνια που ο κ. Καμμένος διαφοροποίησε με έναν ξεκάθαρο και σαφή τρόπο τη θέση του στο ελληνικό κοινοβούλιο, σε σύγκριση με άλλους ανθρώπους που επιτρέψτε μου να πω, ξεπουλούσαν τις όποιες ηθικές αξίες διέθεταν – αν διέθεταν – και μαζί με αυτές και τις ζωές μας, την αξιοπρέπεια της χώρας και το μέλλον των παιδιών μας, κατανόησα ότι με ενέπνευσε ως άνθρωπος, ως Έλληνας και στη συνέχεια ως πολιτικός. Ήταν η στιγμή που εμπνεύστηκα από τη στάση του και κατά μία ευτυχή συγκυρία λίγες ημέρες μετά, με πλησίασαν φίλοι και συναγωνιστές του προέδρου και μου πρότειναν να υποστηρίξω την κίνηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Το έπραξα με απόλυτη επίγνωση του τί συμβαίνει και σήμερα είμαι εδώ”.

·     Ποιες είναι οι βασικές θέσεις για τις οποίες επιθυμείτε να αγωνιστείτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το μέλλον της χώρας μας;

“Όταν ένας άνθρωπος αποφασίζει να παλέψει, το κάνει παντού. Είτε στο εσωτερικό της χώρας, είτε στο εξωτερικό της χώρας. Είτε στο στενό οικογενειακό κι επαγγελματικό περιβάλλον, είτε στο ευρύτερο ευρωπαϊκό που κινείται. Οι Έλληνες που έχουμε ζήσει στο εξωτερικό γνωρίζουμε ότι είμαστε φορείς πολιτισμού της χώρας μας. Προσωπικά, επειδή οι μέρες που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμες και σοβαρές, θεωρώ πολύ σημαντικό ότι οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουμε, να υποστηρίξουμε και να επιλέξουμε τους ανθρώπους εκείνους που θα μας εκπροσωπήσουν στο ευρωκοινοβούλιο λέγοντας την αλήθεια. Έχει μεγάλη σημασία να αναλογιστούμε την ευθύνη που φέρουμε σε σχέση με τους ανθρώπους που θα επιλέξουμε. Θα επιλέξουμε τους ανθρώπους που θα μιλήσουν για τους αριθμούς που στο εξωτερικό ευημερούν ή τους ανθρώπους που θα μιλήσουν για τους Έλληνες στο εσωτερικό που αφανίζονται; Μοιραία αυτό που θα προσπαθήσουμε να πούμε στην ευρωβουλή είναι αυτό που εκπέμπουμε ως μήνυμα και στο εσωτερικό της Ελλάδας”.

·     Όταν γνωστοποιήσατε την απόφασή σας να θέσετε υποψηφιότητα, τονίσατε μεταξύ άλλων πως, “οι Έλληνες πρέπει το ταχύτερο δυνατόν να αποκαταστήσουν την “κλεμμένη” αξιοπρέπειά τους”.

“Είναι το πρώτο μέλημα της εθνικής ομάδας μας στο ευρωκοινοβούλιο. Πρέπει να αποκατασταθεί η κλεμμένη - και όχι χαμένη - αξιοπρέπειά μας, την οποία μας την έκλεψαν με τρόπο ύπουλο και υποτιμώντας συστηματικά τη νοημοσύνη μας και μας έφεραν σε αδιέξοδο. Είναι το πρώτο μέλημά μας διότι όταν οι Έλληνες πιστέψουμε στα όνειρα και τις ελπίδες μας, τότε μόνο μπορούμε να νιώσουμε ισότιμα μέλη μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και όχι επαίτες, όπως δυστυχώς μας έχουν καταντήσει να νιώθουμε σήμερα”.

·     Ως λύση σωτηρίας μας έχουν επιβάλλει τα μνημόνια. Με ποιον τρόπο θα απαντήσετε ως Ανεξάρτητοι Έλληνες στη συγκεκριμένη πολιτική;

“Απαντώ με ένα ερώτημα. Είναι όντως λύση τα μνημόνια; Στη χώρα μας βλέπουμε λύσεις σε προσωπικό, κοινωνικό, εθνικό επίπεδο; Δόθηκαν λύσεις ή δημιουργήθηκαν απίστευτα προβλήματα που δε θα πίστευε κανείς ότι θα συμβούν και που σήμερα συναντούν ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες; Η συγκυβέρνηση μας λέει ότι τα δύσκολα πέρασαν, αλλά δε μας λέει ότι τα χειρότερα έρχονται. Πρέπει με εξαιρετική υπευθυνότητα να αναλογιστούμε πόσα ψέματα μας έχουν πει και πόσα επίπλαστα διλήμματα μας έχουν παρουσιάσει και πού φθάσαμε αυτή τη στιγμή”.

·     Ολοκληρώνοντας τη συνέντευξή σας, ποιο μήνυμα απευθύνετε προς τους πολίτες ενόψει της διεξαγωγής των ευρωεκλογών σε δύο ημέρες;

“Είναι ίσως η πιο κρίσιμη εθνική στιγμή και πρέπει όλοι να αναλογιστούμε με εξαιρετική σοβαρότητα τί θα επιλέξουμε. Έχουμε τη δυνατότητα να αποφασίσουμε τα πρόσωπα τα οποία μας εμπνέουν. Χρειάζεται μία γενική ανανέωση και οτιδήποτε παλαιό, φθαρμένο και μολυσματικό, να το απομονώσουμε δίνοντας το παράδειγμα και πιστεύοντας ακράδαντα ότι το καλό του ενός εξαρτάται από το καλό του συνόλου. Θα κλείσω με μία φράση του Πλάτωνα, ο οποίος είχε πει ότι όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντοτε από ανθρώπους πολύ κατώτερούς τους. Ας μην επιτρέψουμε να μας υποτιμούν περαιτέρω και ας δώσουμε τη μάχη που πρέπει για να αποκαταστήσουμε την κλεμμένη αξιοπρέπειά μας και την ελπίδα για ζωή”.

<