Σε κλήρωση κατοικιών σε περιοχές της επικράτειας προχωρά το Υπουργείο Εργασίας

Στους “τυχερούς” ο δήμος Σύρου-Ερμούπολης

Στη κλήρωση 141 κατοικιών που προωθεί το υπουργείο εργασίας σε διάφορες περιοχές της χώρας πρόκειται να συμμετάσχει και ο δήμος Σύρου Εμρούπολης.

Ειδικότερα, με σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννη Βρούτση ο ΟΑΕΔ πρόκειται να διενεργήσει απογραφές δικαιούχων για συμμετοχή σε κληρώσεις 141 κατοικιών. Ουσιαστικά πρόκειται για κατοικίες οι οποίες ανήκουν σε οικισμούς που έχουν κατασκευαστεί από τον τέως Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας με κάποιους εξ αυτών να έχουν ολοκληρωθεί από τον ΟΑΕΔ, καθώς και κατοικίες οι οποίες έχουν αγοραστεί βάσει του «Προγράμματος Αγοράς Διαμερισμάτων» (ΠΑΚΑΔΙ).Σύμφωνα με την απόφαση η οποία πάρθηκε από τον αρμόδιο υπουργό η υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή στις κληρώσεις θα ξεκινήσει από 1η Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Μαρτίου, ενώ όσον αφορά τον αριθμό των κατοικιών που θα κληρωθούν ανά περιοχή είναι, δύο στο Δήμο Αγρινίου και τρεις στον Δήμο Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου. Επίσης τέσσερις κατοικίες θα κληρωθούν στον Δήμο Αλμωπίας Πέλλας, έξι στη Βέροια, τέσσερις στη Ζάκυνθο, εννέα στον Δήμο Θηβαίων και οκτώ στα Ιωάννινα.Επίσης μία κατοικία θα κληρωθεί στον οικισμό “ΚΑΒΑΛΑ VIII”, τέσσερις στη Χρυσούπολη, δύο κατοικίες στον Αμυγδαλεώνα και πέντε κατοικίες στις Ελευθερές Καβάλας. Από τέσσερις κατοικίες στις περιοχές της Χαλκίδας και του Πολιχνίτου Λέσβου, έντεκα στον Δήμο Αλεξάνδρειας, πέντε στις κατοικίες στην Ορεστιάδα και δέκα έξι κατοικίες στον οικισμό “ΞΥΛΑΓΑΝΗ Ι” στον Δήμο Μαρώνειας Ροδόπης. Επίσης, δώδεκα κατοικίες στο Λέχοβο Δήμου Αμυνταίου, οκτώ στο Κιάτο του Δήμου Σικυωνίων, οκτώ στην Κατερίνη, δώδεκα στην Τρίπολη, έξι στον οικισμό “ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ Ι” στο Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνη, τέσσερις στη Λάρισα και τέλος δύο στον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν όσοι είναι εργατοϋπάλληλοι και συνταξιούχοι που συνδέονται με τους εργοδότες τους με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου και δεν έχουν οι ίδιοι ή τα προστατευόμενα μέλη της οικογενείας τους ιδιόκτητη κατοικία. Επίσης απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχουν λάβει οι ίδιοι ή τα προστατευόμενα μέλη της οικογενείας τους άλλη στεγαστική συνδρομή (δάνειο ή κατοικία) από τον καταργηθέντα ΟΕΚ καθώς και οι συνταξιούχοι των παραπάνω κατηγοριών.