Απολογισμός 2,5 ετών για τον Γιάννη Βρούτση

Τον απολογισμό του για τα χρόνια που υπήρξε βουλευτής Κυκλάδων και Υπουργός Εργασίας, δίνει στη δημοσιότητα ο Γιάννης Βρούτσης, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα, την υποψηφιότητά του με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και ζητώντας την εμπιστοσύνη των Κυκλαδιτών. 

«Αγαπημένοι μου συμπατριώτες Κυκλαδίτες.

Πριν δυόμισι χρόνια με τιμήσατε για άλλη μία φορά με τη ψήφο σας και με εκλέξατε πρώτο βουλευτή Κυκλάδων. Λίγες μέρες μετά, και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τίμησε τοποθετώντας με στο τιμόνι ενός από τους πιο κρίσιμους τομείς της κυβέρνησης, του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας. Όλο αυτό το διάστημα μέχρι σήμερα, αντλώντας δύναμη και ψυχή από την εμπιστοσύνη σας, προσπάθησα και εκτιμώ ότι το πέτυχα, να τιμήσω τις Κυκλάδες και την ψήφο σας εκπληρώνοντας με υπευθυνότητα και πίστη το καθήκον που μου αναθέσατε. Δυόμισι χρόνια δημιουργικού και πρωτόγνωρου μεταρρυθμιστικού έργου, σε ιδιαίτερα δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Με ξεκάθαρη πολιτική βούληση, μεράκι και σχέδιο, αλλά κυρίως πολλή δουλειά, νοικοκυρέψαμε και θωρακίσαμε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, διασφαλίσαμε την απρόσκοπτη καταβολή συντάξεων και επιδομάτων, στηρίξαμε την απασχόληση και τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Με καινοτόμα πληροφοριακά συστήματα – παρακαταθήκη για το μέλλον - οργανώσαμε ένα υπουργείο πρότυπο, για την ποιοτική εξυπηρέτηση και την αναβάθμιση της καθημερινότητας του πολίτη, του εργαζόμενου και του συνταξιούχου. Σήμερα, στη μεγάλη στροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, πρέπει να διαφυλάξουμε όλα όσα κατακτήσαμε. Και πρώτα απ’ όλα την πολιτική σταθερότητα, η οποία αποτελεί το κυριότερο «καύσιμο» της συνολικής οικονομίας και ιδιαίτερα της τουριστικής ανάπτυξης, όπως φάνηκε φέτος στα νησιά μας όπου η τουριστική κίνηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Σήμερα, πρέπει να δείξουμε τη δύναμη της αλήθειας και της υπευθυνότητας απέναντι στο λαϊκισμό και την αβεβαιότητα. Να διασφαλίσουμε τη σίγουρη και ασφαλή προοπτική της χώρας μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Για αυτό το λόγο, απευθύνομαι σε εσάς για να ζητήσω εκ νέου την πολύτιμη στήριξή σας. Σας ζητώ να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Σας ζητώ να δώσετε τη μάχη με ευθύνη και με πυξίδα την αλήθεια για το καλό της πατρίδας μας. Είμαι σίγουρος ότι και αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε μαζί, και στις Κυκλάδες αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Καλή Χρονιά και με τη Νίκη!»

Πατήστε για τον συνολικό απολογισμό εδώ.