Συνάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού με στελέχη της Hellenic Seaplanes

«Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε Μαλδίβες της Ευρώπης»

Συνάντηση μεταξύ της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Έλενας Κουντουρά και στελεχών της εταιρίας Hellenic Seaplanes, πραγματοποιήθηκε χτες.

Η ανάπτυξη του τομέα δραστηριότητας των υδροπλάνων και κατά συνέπεια τα ζητήματα που προκύπτουν στον τομέα των υποδομών, ήταν ο βασικός άξονας της συζήτησης ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Επίλυση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων

Πιο συγκεκριμένα, το κύριο θέμα που απασχόλησε στη συνάντηση, ήταν η ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να παρέχεται η απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα.

Η αναπληρώτρια υπουργός, κ. Κουντουρά, τόνισε ότι ο τουρισμός είναι πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ο οποίος συμβάλλει καθοριστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Επιπλέον δεσμεύτηκε, πως θα αναλάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, έτσι ώστε να δοθεί λύση σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, που σήμερα καθυστερούν τις επενδύσεις.

Επίσης, η κ. Κουντουρά επιβεβαίωσε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει νέες δραστηριότητες και επενδύσεις, επισημαίνοντας τα πολλαπλά οφέλη, όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας, η περιφερειακή ανάπτυξη, η ανάπτυξη υποδομών και δικτύων, οι θετικές επιδράσεις στον τουρισμό και η τόνωση της εγχώριας βιομηχανίας σε αυτή την κρίσιμη καμπή, στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα.

Αξιοποίηση των απομονωμένων περιοχών

Η Hellenic Seaplanes παρουσίασε τις προτάσεις και τους στόχους της προκειμένου, όπως επισημαίνει η εταιρεία σε σχετική της ανακοίνωση, αυτή τη φορά, η προσπάθεια να τελεσφορήσει και τα υδροπλάνα να καθιερωθούν στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Νικόλας Χαραλάμπους, ανέφερε πως πρόκειται για επενδύσεις, οι οποίες λόγω του στρατηγικού τους χαρακτήρα θα δημιουργήσουν ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον για την αξιοποίηση απομονωμένων περιοχών, ενώ αναμένεται να δώσει δυνατότητα και κίνητρα υλοποίησης τουριστικών επενδύσεων στις ευρύτερες περιοχές, όπου υλοποιηθούν έργα κατασκευής υδατοδρομίων.

«Η Ελλάδα μπορεί να μετατραπεί σε Μαλδίβες της Ευρώπης, να γίνει η Μέκκα των υδροπλάνων. Είναι ο προορισμός που θέλουν να επισκεφτούν, τουρίστες από όλο τον κόσμο. Ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υδατοδρομίων είναι χωρίς αμφιβολία πολύ σημαντικό όχι μόνο γιατί υπάρχει η ανάγκη της τοπικής κοινωνίας για γρήγορες μεταφορές που θα δώσει τέλος στις πολύωρες, άβολες και αργές μετακινήσεις αλλά ταυτόχρονα θα βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς δίνοντας μια νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει με νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού» σημείωσε ο κ. Χαραλάμπους.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο βουλευτής Β' Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ. Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος δήλωσε, πως σκοπός «είναι η ουσιαστική συμβολή μας ως κυβέρνηση στην επενδυτική πρωτοβουλία και να βάλουμε στη τελική ευθεία προς υλοποίηση το δίκτυο υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα. Έχουμε σκοπό να αδράξουμε την ευκαιρία που μας δίνεται, στην διαμόρφωση ενός άλλου αναπτυξιακού τοπίου στη χώρα με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και επιλογών για τον Έλληνα».

Ετικέτες: