ΚΕΔΕ

Οι νέοι Αυτοδιοικητικοί έκλεψαν τις εντυπώσεις

  • Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2016 - 20:48

Με τον πλέον επίσημο τρόπο συμμετείχε η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο από 1-3 Δεκεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της τρίτης και τελευταίας ημέρας του συνεδρίου, ο Πρόεδρος της ΕΝΑ και δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης Νεκτάριος Καλαντζής μίλησε από το βήμα του Συνεδρίου εκ μέρους της ΕΝΑ για τη δράση των Νέων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ανάγκη να συμμετάσχουν περισσότεροι νέοι άνθρωποι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β΄ βαθμού, όπως και ότι στην ΕΝΑ ήδη συμμετέχουν νέοι αυτοδιοικητικοί από κάθε περιφέρεια της χώρας, από το ακριτικό Καστελόριζο και τη Θράκη, ως την Κέρκυρα και τη Μάνη.
Αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη για τη φιλοξενία της ΕΝΑ στο συνέδριο της ΚΕΔΕ κάλεσε το προεδρείο της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) να δώσουν στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη μια τιμητική πλακέτα για τη συνεισφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παρόντες, πλην του Νεκτάριου Καλαντζή, ήταν η Αντιπρόεδρος της ΕΝΑ και δημοτική σύμβουλος Ηλιούπολης Μαρία Κουρή, η Αντιπρόεδρος και δημοτική σύμβουλος Πυλαίας-Χορτάτη Ανατολή Κωνσταντινίδου, η Γραμματέας της Ένωσης και Έπαρχος Θήρας (Σαντορίνης) Θεώνη Λειβαδάρου, η Ταμίας και δημοτική σύμβουλος Ξάνθης Αλεξία Γκιρτζίκη, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης.
Η παρέμβαση της Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) καταχειροκροτήθηκε από τους εκατοντάδες συνέδρους, δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, μιας και όπως τονίστηκε, η Αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από κάτι φρέσκο, με νέες ιδέες, που θα κάνει προτάσεις ανάπτυξης και προόδου για την κάθε τοπική κοινωνία, μη ξεχνώντας την ιστορία.
Μια μέρα, νωρίτερα, στις 2 Δεκεμβρίου και  στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε η  βράβευση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα για την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την  Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδας.
«Πρόκειται για μια πολύ τιμητική βράβευση για μένα. Θέλω να ευχαριστήσω την Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδας όχι μόνο για τη βράβευση, αλλά κυρίως για το έργο της, διότι ουσιαστικά μέσα από αυτό οι νέοι συνάδελφοί μας, στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα στους νέους όλης της χώρας ότι τα προβλήματα δεν λύνονται από τον καναπέ. Ο μόνος τρόπος για να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα είναι να πάρουμε την τύχη της στα χέρια μας. Να πάρουν την τύχη στα χέρια τους οι νέοι. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο πιο κατάλληλος χώρος για όσους νέους θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά, αφού τους δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσουν από το μηδέν, να προσφέρουν έργο, να φέρουν αποτέλεσμα. Τόσο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και στους Δήμους της περιοχής μας, έχουμε πολλούς νέους εξαιρετικά καταρτισμένους, με σπουδές και σημαντική εργασιακή εμπειρία που αποφάσισαν να σηκωθούν από τον καναπέ και συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων για τα προβλήματα της περιοχής μας και κατ’ επέκταση της χώρας μας. Η Ελλάδα θα αλλάξει μόνο από τους νέους ανθρώπους, με νέα μυαλά και νέα νοοτροπία. Θέλω να διαβεβαιώσω τα στελέχη της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδας, στην οποία είναι μέλη και δικοί μας Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα έχουν ένα σύμμαχο στο έργο τους και τις προσπάθειές τους», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.
«Ως νέοι άνθρωποι από όλη την Ελλάδα, ακομμάτιστοι, που συμμετέχουμε στην Αυτοδιοίκηση, πιστεύουμε στη συμμετοχή των νέων στα κοινά και τιμούμε σήμερα τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, που παρότι είναι κι αυτός νέος σε ηλικία, έχει προσφέρει ήδη τόσα πολλά στον ευαίσθητο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης, Νεκτάριος Καλαντζής.
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Τζιτζικώστα για την ανταπόκριση στα αιτήματά μας. Σήμερα είναι μια συμβολική βράβευση για έναν νέο άνθρωπο, που το παράδειγμά του, μέσα από το έργο που προσφέρει και το όραμα που έχει, δίνει σε όλους εμάς κουράγιο και έμπνευση για να συνεχίσουμε», σημείωσε η Γραμματέας της Ένωσης, Θεώνη Λειβαδάρου. Παρόντες επίσης, ήταν τα μέλη της ΕΝΑ, Κώστα Γιουτίκας, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Φελίνα Καζάκου, δημοτική σύμβουλος Κομοτηνής. Ενώ όλες τις μέρες, παρακολούθησαν το συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, τα μέλη της ΕΝΑ, Δημήτρης Μιχαλέλης, δημοτικός σύμβουλος Πεντέλης και Δημήτρης Κούβελας, Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
Η ΕΝΑ το αμέσως επόμενο διάστημα, θα συνεχίσει τις δράσεις της ανά την Ελλάδα, με σκοπό την προβολή των τοπικών κοινωνιών, όπως και την ανάγκη συμμετοχής περισσότερων νέων ανθρώπων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.