ΕΟΤ

Διεθνείς εκδηλώσεις ψηφιακής τέχνης στις Κυκλάδες

  • Τρίτη, 28 Μαρτίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 28 Μαρ. 2017 - 7:39

Δύο πολύ σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις για τις ψηφιακές τέχνες και τον κινηματογράφο, που διοργανώνονται τους προσεχείς μήνες στην Αθήνα και τις Κυκλάδες, έθεσε υπό την αιγίδα του ο ΕΟΤ, με αντίστοιχες αποφάσεις που υπέγραψε τις προηγούμενες ημέρες ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος. Πρόκειται για το 13ο Athens Digital Arts Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας από τις 18 έως τις 21 Μαΐου και το LifeArt Global Media Festival – Film / TV / Web / VR, το οποίο θα λάβει χώρα από τις 3 έως τις 16 Ιουλίου στην Αθήνα, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. 

Το Athens Digital Arts Festival (ADAF) είναι το επίσημο φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών της Ελλάδας, που εξετάζει τους πολλαπλούς τρόπους με τους οποίους η τέχνη επικοινωνεί με την τεχνολογία και αναπτύσσεται στις κατηγορίες video art, animation, installations, applications, performances, music, web art, digital image και workshops. Η φετινή διοργάνωση υπό τον τίτλο «Postfuture», στην οποία θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 1.000 καλλιτέχνες από 67 χώρες, στοχεύει στην ανάδειξη της επίδρασης που έχει η σχέση τέχνης και τεχνολογίας στη σύγχρονη καθημερινότητα της πόλης και στον άνθρωπο, καθώς και στη διερεύνηση των εξελίξεων στη ψηφιακή εποχή. 

 

Η διοργάνωση του 13ου ADAF αναμένεται να συμβάλλει, εκτός των άλλων, στην προβολή της Ελλάδας και ειδικότερα της Αθήνας ως ενός δυναμικού πολιτιστικού προορισμού και τόπου διεξαγωγής καινοτόμων ενεργειών και δράσεων που σχετίζονται με τις ψηφιακές τέχνες.

Το LifeArt Global Media Festival είναι ένα διεθνές Φεστιβάλ, που δίνει βήμα σε νέους κινηματογραφιστές και τους προσφέρει τη δυνατότητα να παρουσιάσουν το έργο τους σε διεθνές ακροατήριο. Παράλληλα, αποσκοπεί στη δημιουργία μιας νέας εικόνας για την Ελλάδα, που τοποθετείται ενεργά σε ένα παγκόσμιο, διαρκώς διευρυνόμενο, πολιτιστικό δίκτυο. Ο θεσμός υποστηρίζεται από σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς σε όλο τον κόσμο, κινηματογραφικά φεστιβάλ διεθνούς κύρους, ιδρύματα, πανεπιστήμια, καθώς και πλήθος προσωπικοτήτων από το χώρο του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, της Web TV και του VR.

 

Με προσκεκλημένους κορυφαίους παράγοντες και opinion leaders της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας, η διοργάνωση θα δώσει την ευκαιρία περαιτέρω προβολής της Ελλάδας μέσω του «κινηματογραφικού τουρισμού» και παράλληλα μελλοντικής προσέλκυσης νέων επενδύσεων στον οπτικοακουστικό τομέα.

Ετικέτες: