«Ανάσα» στην τοπική αγορά

Δήμος Τήνου: Νέα μείωση 10% σε δημοτικά τέλη - Σε αναμονή του μαθητικού τουρισμού
  • Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2013 - 06:00

Περεταίρω μείωση κατά 10% των δημοτικών τελών που καταβάλλονται για τη χρήση κοινόχρηστων χώρων για το έτος 2013, αποφάσισε σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου.

Η απόφαση, η οποία έρχεται να προστεθεί σε αντίστοιχη περσινή που προέβλεπε μείωση 20%, στοχεύει σε ελάφρυνση των επιχειρηματιών που, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, πλήττονται από τα συνεχή φορολογικά μέτρα και τις σκληρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης, αλλά και σε στήριξη της τοπικής αγοράς και των εργαζομένων.

Με το βλέμμα στραμμένο στον τουρισμό

Με το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν να είναι προ των πυλών, ο Δήμος Τήνου προετοιμάζεται τώρα να υποδεχθεί τους μαθητές σχολείων, μετά το άνοιγμα που έγινε προς αυτή τη μορφή τουρισμού, που αναμένεται να δώσει πνοή στην τοπική αγορά και τους επιχειρηματίες του νησιού, ειδικά σε περίοδο χαμηλής τουριστικής κίνησης.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, τον προσεχή μήνα το νησί πρόκειται να επισκεφθούν 10 σχολεία με 800 μαθητές, καλώντας επιχειρηματίες και κατοίκους να «αγκαλιάσουν τους νέους επισκέπτες, προκειμένου να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις και να “μεταφέρουν” την τηνιακή φιλοξενία ως “πρεσβευτές” της Τήνου”.

Εξάλλου, έχουν ήδη εντατικοποιηθεί οι προσπάθειες για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Τήνου, μετά τη συμμετοχή, την περασμένη εβδομάδα, στη διεθνή τουριστική έκθεση MITT της Μόσχας και αυτές τις ημέρες σε αντίστοιχη τουριστική έκθεση που λαμβάνει χώρα στο Κίεβο. Ο Δήμος συνεργάζεται τόσο με ρωσική αντιπροσωπεία και, μέσω μιας σειράς επαφών στις οποίες συμμετέχει και ο Εμπορικός Σύλλογος Τήνου, υπάρχει συνεργασία και με το Δήμο Νικολάγιεφ της Ουκρανίας, με στόχο το «άνοιγμα» του νησιού προς τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης.