Το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων Κυκλάδων καταδικάζει το μακελειό στη Μανωλάδα Ηλείας

Κατήφορος της ελληνικής πραγματικότητας

Την τρομοκρατική εργοδοτική επίθεση εναντίον αλλοδαπών εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, καταδικάζει το Συντονιστικό Σωματείων και Εργαζομένων στις Κυκλάδες, υπογραμμίζοντας ότι πρόκεται για μία εφιαλτική εκδήλωση της εργοδοτικής ασυδοσίας, αλλά και της κυβερνητικής ανοχής και συνενοχής.

Υπενθυμίζεται, ότι η παγκόσμια κοινή γνώμη κυριολεκτικά τραντάχτηκε στο άκουσμα της είδησης ότι 200 εργάτες φράουλας από το Μπαγκλαντές πυροβολήθηκαν, επειδή απαιτούσαν τα δεδουλευμένα έξι μηνών.

Με την επιστολή του, το Συντονιστικό αποδοκιμάζει τη γενικευμένη έξαρση του ρατσισμού και των φασιστικών δολοφονικών επιθέσεων κατά μεταναστών, γυρίζοντας την "πλάτη" στον κατήφορο της βάρβαρης ελληνικής πραγματικότητας, με τα βασανιστήρια και τους εγκλεισμούς σε απάνθρωπα κρατητήρια και στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Σημειώνει ακόμα, ότι το έγκλημα αυτό δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. “Το εργατικό κίνημα και τα συνδικάτα της χώρας πρέπει να αγκαλιάσουν τους μετανάστες και κάθε εκμεταλλευόμενο εργαζόμενο, είτε Έλληνα είτε ξένο. Αν επιβληθεί η φασιστική γραμμή ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αξίζουν δικαιώματα, αυτή δεν θα χτυπήσει μόνο τους μετανάστες, αλλά το σύνολο των εργαζομένων, των άνεργων και των φτωχών. Γι' αυτό και ο αγώνας για την ανατροπή της επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ είναι η μόνη ελπίδα για όλους, Έλληνες και μετανάστες”, καταλήγει.