Δεύτερο παράπτωμα για το «Νάξος Σταρ»

  • Δευτέρα, 10 Ιουνίου, 2013 - 06:00

Με ελλιπή σύνθεση πληρώματος εκτελούσε, για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα, τα περιηγητικά δρομολόγιά του το επιβατηγό-τουριστικό σκάφος «Νάξος Σταρ» ΝΠ.10275.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης 6/6 από τη Λιμενική Αρχή Μυκόνου, διαπιστώθηκε ότι ήταν ελλιπής η σύνθεση πληρώματος του τουριστικού, το οποίο προερχόταν από το λιμάνι της Νάξου. Λίγο αργότερα, εμφανίστηκε σε προσωπικό της Λιμενικής Αρχής ένας ναυτικός, ο οποίος συστήθηκε ψευδώς ως ο ναυτικός του «Νάξος Σταρ», ο οποίος δήθεν, κατά τον έλεγχο, απουσίαζε. Ο άνδρας που επιχείρησε να παραπλανήσει τη λιμενική αρχή Μυκόνου συνελήφθη και μαζί του συνελήφθη και ο κυβερνήτης του τουριστικού, ο οποίος μετά την απολογία του και με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος. Το Λιμεναρχείο της Μυκόνου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγόρευσε τον απόπλου του «Νάξος Σταρ», μέχρι αποκατάστασης της οργανικής σύνθεσης του πληρώματός του, ενώ οι επιβάτες του σκάφους προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με το ταχύπλοο «SeaJet».

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 Μαΐου όταν το «Νάξος Σταρ» είχε προσκρούσει στον προβλήτα της Πάρου, στη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσής του, η Λιμενική αρχή του νησιού είχε και τότε διαπιστώσει ότι από το πλοίο απουσίαζε αλλοδαπός που ήταν ναυτολογημένος ως ναύκληρος.