Παράσταση διαμαρτυρίας για τη δημοπράτηση του πάρκινγκ Οίας

"Η δημοτική περιουσία ανήκει σε όλους μας"

Την ανάγκη για υπεράσπιση της Δημοτικής περιουσίας προβάλλει το ΕΠΑΜ θήρας, καλώντας τους πολίτες της Σαντορίνης να εκφράσουν τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, μπροστά από το Δημαρχείο την αντίθεσή τους στις προσπάθειες της δημοτικής αρχής για δημοπράτηση του κεντρικού πάρκινγκ της Οίας, εκτάσεως 4.100 τ.μ.

Όπως αναφέρεται, ο πλειοδότης ιδιώτης θα το πάρει για 6 χρόνια, καταβάλλοντας 36.000€, ενώ θα εισπράξει τουλάχιστον 468.000€. Δεν εξαιρούνται από το αντίτιμο οι μόνιμοι κάτοικοι Οίας.

Σημειώνεται δε πως: “Το ΕΠΑΜ Θήρας πρότεινε στο Δήμαρχο να γίνει δημόσιος διάλογος ώστε, αν αποφασίσουν οι Οιάτες, το πάρκινγκ να το εκμεταλλευτεί ο Δήμος εξαιρώντας τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της Οίας από το αντίτιμο. Ο Δήμαρχος δεν εξέφρασε ποτέ αντίλογο στις προτάσεις μας. Αντί αυτού, ο Δήμος Θήρας ψάχνει να βρει τρία(3) οικόπεδα να ενοικιάσει στην Οία για πάρκινγκ (απόφαση 70/2013) σε τιμές μεγαλύτερες”.

Ως εκ τούτου, το ΕΠΑΜ Θήρας δηλώνει ότι η δημοτική περιουσία ανήκει σε όλους τους δημότες και καλούν τους πολίτες να ενώνουν τις φωνές τους για να πάρουν την τύχη στα χέρια τους.

Ετικέτες: