Υλοποίηση οδικού έργου που συνδέει την Οία με το αεροδρόμιο Θήρας

“Αιωρούνται” μηνύσεις

Η. Μάινας: “Τα χρήματα έχουν καταβληθεί”

Κανονικά συνεχίζονται οι εργασίες για την υλοποίηση του νέου δρόμου που θα συνδέει το αεροδρόμιο Θήρας με την Οία συμβάλλοντας στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση κυρίως την τουριστική σεζόν, καθώς όπως διαβεβαίωσε ο περιφερειακός σύμβουλος της περιφερειακής ενότητας Θήρας, Ηλίας Μάινας τα χρήματα που αφορούν στις απαλλοτριωμένες ιδιοκτησίες έχουν καταβληθεί ήδη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα εισπράττουν.

Πρόκειται για ένα έργο που έχει συναντήσει πλήθος αντιδράσεων και για το οποίο δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν πολίτες της Θήρας χθες να κατέθεσαν μηνύσεις στο αστυνομικό τμήμα του νησιού, ισχυριζόμενοι ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει τις απαιτούμενες αποζημιώσεις που δικαιούνται.

Από την πλευρά του, ο κ. Μάινας τόνισε πως το έργο προχωρά ομαλά και οι πολίτες που “θίγονται” μπορούν να πάρουν τα χρήματα που τους αναλογούν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

“Ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να αμφιβάλει”

“Το έργο δεν έχει σταματήσει, συνεχίζεται” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μάινας, ενώ απαντώντας ταυτόχρονα στο ερώτημα αν ευσταθούν οι πληροφορίες πως κάποιοι πολίτες πράγματι προχώρησαν σε μηνύσεις με το επιχείρημα πως δεν έχουν καταβληθεί τα ποσά των αποζημιώσεων, υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι, “Έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν τις αμφιβολίες τους για το αν υπάρχουν τα χρήματα”, διευκρινίζοντας ωστόσο πως, τα χρήματα υπάρχουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Μάλιστα σημείωσε ότι όποιος πολίτης επιθυμεί να ενημερωθεί μπορεί να επικοινωνεί με την περιφερειακή ενότητα Θήρας ώστε να λαμβάνει τις πληροφορίες που πρέπει ώστε να εισπράξει την αποζημίωσή του.

Αναφορικά δε, με την πορεία υλοποίησης του έργου, ο ίδιος επεσήμανε πως, “το έργο πηγαίνει αρκετά καλά” και αναμένεται προσεχώς, “να ξεκινήσουν και οι κατασκευές όπως κάποιες γέφυρες ώστε τα ρέματα που έχουν γίνει δρόμοι να μην δημιουργήσουν κυκλοφοριακό πρόβλημα στην περιοχή”. Κλείνοντας τις δηλώσεις του για το ζήτημα, ο κ. Μάινας μάλιστα τόνισε πως “έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια για να υλοποιηθεί το έργο”, ευχαριστώντας δημόσια “όλους όσοι συνέβαλλαν προς αυτή την κατεύθυνση”.

Καθυστέρηση λόγω απαλλοτριώσεων

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως, πρόκειται για ένα άκρως σημαντικό έργο που υλοποιείται με πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2014-2020 στον τομέα των μεταφορών και το οποίο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα τον Μάιο του 2011. Ο προϋπολογισμός του είναι 10,5 εκατ. Ευρώ ενώ η έναρξή του καθυστέρησε εξαιτίας της χρονοβόρας διαδικασίας των απαλλοτριώσεων, αλλά και της διασφάλισης του απαιτούμενου ποσού προς παρακατάθεση.

Μεταξύ άλλων, προβλέπει την κατασκευή οδικού άξονα που θα ξεκινά σε απόσταση 1 περίπου χλμ. δυτικά του αεροδρομίου και θα καταλήγει στην υπάρχουσα επαρχιακή οδό Οίας – Βουρβούλου με συνολικό μήκος 8,9 χλμ ενώ θα κατασκευαστούν επίσης οι συνδετήριοι δρόμοι για τα Φηρά, το Βουρβούλο και τον Καρτεράδο, συνολικού μήκους 3,9 χλμ..

Ετικέτες: