Δημιουργία Δημοτικής Πινακοθήκης στη Σίφνο

Στη δημιουργία μίας Δημοτικής Πινακοθήκης, που θα προσφέρει τη δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να απολαμβάνουν σε μόνιμη πλέον βάση μοναδικά έργα τέχνης προχωρά ο Δήμος Σίφνου.

Η ένταξη του σε πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Leader+) για την αποκατάσταση Δημοτικού κτιρίου (κτίριο Ανδρόνικου-πάνω από το Δημοτικό πάρκινγκ της Απολλωνίας) και την διαμόρφωση του ως εκθεσιακού χώρου θεωρείται σημαντική εξέλιξη για τον πολιτισμό της Σίφνου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 142.000,00€ και η σχετική σύμβαση υπογράφηκε την Κυριακή 21 Ιουλίου από το Διευθυντή της Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων ΑΕ και συντονιστή της Ομάδας Τοπικής Δράσης(ΟΤΔ) κ. Κώστα Βολτή και από το Δήμαρχο Σίφνου κ. Ανδρέα Μπαμπούνη.

Ο συγκεκριμένος χώρος θα λειτουργήσει ως Δημοτική Πινακοθήκη, θωρακίζοντας ακόμα περισσότερο την πολιτιστική ταυτότητα του νησιού.

Μετά την ολοκλήρωση των μελετών και τη δημοπράτηση του έργου και αφού το Δημοτικό Συμβούλιο λάβει τις απαιτούμενες αποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης, θα υπάρξει ενημέρωση γύρω από το περιεχόμενο των έργων που θα φιλοξενηθούν στο χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ήδη υπάρχει πρόθεση δωρεάς προς το δήμο ενός σημαντικού αριθμού έργων από σπουδαίους ζωγράφους, “μετοίκους” και αγαπημένους φίλους της Σίφνου.