Ταλαιπωρία επιβατών λόγω βλάβης στο Super Jet

Ταλαιπωρήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας οι 304 επιβάτες του επιβατηγού-καταμαράν «Σούπερ Τζετ» (Ν.Π. 10328), το οποίο παρουσίασε μηχανική βλάβη εν πλω.

Το καταμαράν είχε αποπλεύσει στις 5.30 το απόγευμα από το λιμάνι της Ραφήνας με προορισμό τα νησιά Τήνο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ίο και Θήρα, όμως, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή κοντά στους «Πεταλιούς» της Εύβοιας, παρουσιάστηκε βλάβη στον υδροπροωθητήρα της αριστερής κύριας μηχανής.

Άμεσα ο πλοίαρχος ειδοποίησε τη Λιμενική Αρχή Ραφήνας στο λιμάνι της οποίας επέστρεψε το καταμαράν, αποβιβάζοντας με ασφάλεια τους επιβάτες.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί σχετικό βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης μετά από ζημιά από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα. Αργά το βράδυ της Δευτέρας το πλοίο κατέπλευσε στο Πέραμα όπου θα παραμείνει για την επισκευή του.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία, εξασφαλίστηκε η διαμονή και διατροφή των επιβατών σε ξενοδοχεία, ενώ οι επιβάτες είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν είτε να εισπράξουν τα χρήματα του εισιτηρίου και να ταξιδέψουν με άλλα πλοία της γραμμής, είτε με το ίδιο ταχύπλοο όταν αποκατασταθεί η βλάβη.