Θέσπιση ειδικού παραβόλου για πολιτικό γάμο στη Σαντορίνη

"Από τη μύγα ξίγκι" (;)

Ονειρευόσουν από μικρό παιδί να παντρευτείς στο νησί της Σαντορίνης με φόντο το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα; Επειδή σήμερα,ακόμα και τα όνειρα κοστίζουν, αν επιθυμείς να περάσεις από τα λόγια στην πράξη και σκέφτεσαι να διοργανώσεις τον πολιτικό γάμο σου στην Καλντέρα, οφείλεις να καταβάλεις το ποσό των 50 ευρώ.

Ειδικότερα, τη θέσπιση ειδικού παραβόλου τέλεσης πολιτικού γάμου το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 15 € ανά άτομο για τους δημότες Θήρας και στο ποσό των 50 € άτομο για τους ετεροδημότες αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας.

“Λαμβάνοντας υπόψη ότι το νησί μας είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια στην τέλεση πολιτικών γάμων, κυρίως τουριστών, εισηγούμαι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 25 παρ.14 του Ν.1828/1989 τη λήψη απόφασης περί θέσπισης ειδικού παραβόλου τέλεσης πολιτικού γάμου, το οποίο θα βαρύνει του νεόνυμφους και θα καταβάλλεται στο Ταμείο του Δήμου με την αίτηση για την τέλεση του γάμου”, τόνισε ο αντιδήμαρχος, Γιάννης Αργυρός.

Για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τέθηκε επίσης υπόψη η υπ' άριθ. 181/2013 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Θήρας, σύμφωνα με την οποία προτείνεται η θέσπιση “Ειδικού παραβόλου τέλεσης πολιτικού γάμου”.

Το δημοτικό συμβούλιο, μετά από διαλογική συζήτηση κατέληξε στη ψήφιση του μέτρου, ενώ μειοψήφησε η δημοτική σύμβουλος, Μαρία Αργυρού.

Κατόπιν τούτου, θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει ότι σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς τίποτα πια δεν μένει ανεκμετάλλευτο και καμία ευκαιρία για όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη, δεν πάει χαμένη.

Ετικέτες: