Επιστολή Παναγιώτη Ρήγα για τη Σχολή Καλών Τεχνών του Πύργου Τήνου

"Δεν πρόκειται να καταργηθεί"

“Η Σχολή Καλών Τεχνών του Πύργου της Τήνου δεν πρόκειται να καταργηθεί” επισημαίνει σε σχετική επιστολή του ο Βουλευτής Κυκλάδων, Παναγιώτης Ρήγας

. Ειδικότερα αναφέρει πως: “Ο θόρυβος που δημιουργήθηκε και η ανησυχία που δικαιολογημένα προκλήθηκε είχαν ως αφετηρία ένα ασαφές και κινδυνολογικό δημοσίευμα που συμπεριελάμβανε εκτός από την Σχολή Καλών Τεχνών του Πύργου της Τήνου και το Ιερό Ίδρυμα της Παναγίας στα προς κατάργηση νομικά πρόσωπα!!”.

Ο ίδιος σημειώνει ότι “σε επικοινωνία του με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, ρητά και κατηγορηματικά η κυρία Λίνα Μενδώνη τον διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Πολιτισμού ουδέποτε πρότεινε την κατάργηση της Σχολής Καλών Τεχνών του Πύργου της Τήνου”. Προσθέτει ακόμα πως “για το ίδιο θέμα απεύθυνα δημόσια ερώτηση προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κο Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Ο κος Υπουργός διαβεβαίωσε ότι καμιά τέτοια απόφαση δεν έχει ληφθεί .

Διευκρίνισε δε, ότι το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας αφορούσε το σύνολο των νομικών προσώπων του δημόσιου που πρόκειται να αξιολογηθούν ή έχουν ήδη αξιολογηθεί, ο τρόπος όμως που παρουσίαζε το θέμα δημιούργησε την εντύπωση ότι όλα αυτά καταργούνται.

Αυτή αλήθεια για την Σχολή Καλών Τεχνών του Πύργου της Τήνου, η οποία προφανώς και δεν κλείνει” καταλήγει ο κ. Ρήγας, κρίνοντας ότι “πρέπει να αξιολογηθεί και να καταβληθεί προσπάθεια ώστε να επαναπροσδιοριστεί ο ρόλος της και η ένταξη της στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας”.