Πρόταση του Χ. Κόκκινου για το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου

Αναβολή συνεδρίασης εξαιτίας των γεγονότων από την κακοκαιρία

Ολιγοήμερη αναβολή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου λόγω της έκτακτης κατάστασης που δημιουργήθηκε στη Ρόδο, στην Κάλυμνο, στη Σύμη και στην Ψέριμο, εξαιτίας της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας ζητά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ρου Περιφερειακού Συμβουλίου, Χαράλαμπος Κόκκινος.

 

Στην ανακοίνωσή του, επισημαίνει "Με δεδομένη τη συνέχιση της κακοκαιρίας που έπληξε και πλήττει τα νησιά της Ρόδου (το οποίο έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης) , της Καλύμνου, της Σύμης και της Ψερίμου, με ολέθριες συνέπειες (απώλεια ανθρώπων, υλικές ζημιές κλπ) , προτείνουμε ολιγοήμερη αναβολή της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28/11/2013 στη Σύρο.

Ο λόγος του αιτήματος είναι προφανής. Εκτιμούμε ότι η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πρέπει να βρίσκεται στον τόπο των εξελίξεων και να αντιμετωπίσει τις έκτακτες καταστάσεις που προέκυψαν ή προκύπτουν.

Δηλώνουμε ότι τα στελέχη του Περιφερειακού Συνδυασμού ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ είναι πρόθυμα να συνεργαστούν με όποιους πραγματικά διαθέτουν σχέδιο και οργάνωση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Είμαστε θετικοί στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Ν.Α. που έχει να αντιμετωπίσει άμεσα λειτουργικά θέματα της Περιφέρειας που αφορούν τα προβλήματα που δημιούργησε πρόσφατα η κακοκαιρία .

Τέλος, θεωρούμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να συνεδριάσει σε κλίμα πολιτισμένο και να μη γίνει χώρος μικροπολιτικής εκμετάλλευσης και ανάπτυξης ξεπερασμένων τακτισμών. Άλλωστε όπως δηλώσαμε στο δελτίο τύπου της 25ης Νοεμβρίου ευθύνες υπάρχουν , θα αποδοθούν άλλα προέχει η στήριξη των πολιτών που δοκιμάζονται από την πρωτοφανή κακοκαιρία".