Απολογισμός Τουριστικής Επιτροπής δήμου Πάρου

Αποτελεσματικές προωθητικές ενέργειες

Συμμετοχές σε εκθέσεις και φιλοξενία δημοσιογραφικών αποστολών

Στον απολογισμό της πορείας της τουριστικής επιτροπής του δήμου Πάρου προχώρησαν η πρόεδρος, Μαρία Χανιώτη και τα μέλη που την απαρτίζουν, ενημερώνοντας τους συμπολίτες τους για τις προωθητικές ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν προκειμένου να προβληθεί το νησί.

Χέρι – χέρι με τους επαγγελματίες

Στην ομιλία της η Μαρία Χανιώτη μεταξύ άλλων έδωσε το στίγμα σύμφωνα με το οποίο ενήργησε η επιτροπή, λέγοντας μεταξύ άλλων πως, “Πρωταρχικό κριτήριο που ελήφθη υπόψη ήταν ο σχεδιασμός προγράμματος που να ανταποκρίνεται όσο το δυνατόν περισσότερο στις ανάγκες του επαγγελματία του Τουρισμού στην Πάρο, με δεδομένο το περιοριστικό πλαίσιο λειτουργίας του δήμου”. Εξηγώντας περαιτέρω το σκεπτικό της επιτροπής, τόνισε, “Στοχεύσαμε στην προσέγγιση σημαντικών αγορών ενδιαφέροντος μέσω συμμετοχών σε εκθέσεις τουρισμού, και παράλληλες πρωτότυπες και σύγχρονες ενέργειες - δράσεις για την ενδυνάμωση της παρουσίας μας σε αυτές, πάντα σε συνεργασία με τους επαγγελματίες του Τουρισμού του νησιού. Οι αγορές στις οποίες η επιτροπή ομόφωνα αποφάσισε να στοχεύσει ήταν οι εξής: Σκανδιναβικές χώρες, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Λονδίνο, Βέλγιο, Ρωσία, Αυστρία, Ισραήλ, Τουρκία, αλλά και σε αγορές που έχουν ανταποκριθεί όπως η Ισπανία, η Κίνα, οι Η.Π.Α και η Αυστραλία”.

Άνοιγμα στον τουρισμό

Αξίζει να αναφερθεί πως ανάμεσα στις προωθητικές ενέργειες που ανέπτυξε ο δήμος Πάρου και ειδικότερα η τουριστική επιτροπή, συμπεριλαμβάνονται η παρουσία εκπροσώπων σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού και συγκεκριμένα σε εννέα χώρες, η φιλοξενία αποστολών δημοσιογράφων τόσο από την Ελλάδα, όσο όμως και από Μέσα Ενημέρωσης του Εξωτερικού καθώς και η διανομή κατάλληλου έντυπου υλικού που αναφέρεται στις δυνατότητες και στο “χαρακτήρα” της Πάρου.

Η κ. Χανιώτη υπήρξε ιδιαιτέρως αναλυτική στην τοποθέτησή της, προκειμένου να καταστήσει σαφές πως το “άνοιγμα” στην τουριστική αγορά απαιτεί υπευθυνότητα, σχεδιασμό και συνεργασία.