Ο Κ. Μπιζάς για την πορεία του έργου για το 2ο γυμνάσιο της Παροικίας

"Κανένας εφησυχασμός"

  • Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2013 - 06:10

Για την πορεία του έργου που αφορά την κατασκευή του 2ου γυμνασίου Παροικίας Πάρου, κάνει ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Κώστας Μπιζάς.

Ο κ. Μπίζας εύχεται και ελπίζει ότι μελέτη υλοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσει να ενταχθεί στην επόμενη προγραμματική περίοδο (νέο ΕΣΠΑ), κάτι που θεωρεί επιτακτικό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανέγερση του 2ου Γυμνασίου προϋποθέτει την σύνταξη της σχετικής μελέτης. Η μελέτη του 2ου Γυμνασίου με προϋπολογισμό 400.000,00 ευρώ ήταν εγγεγραμμένη με κωδικό 2010ΜΠ06730032 στη Συλλογική Απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ΣΑΜΠ 0673 στο ΠΔΕ έτους 2013, η οποία είχε εκδοθεί στις 16.05.2013

(ΑΔΑ, Απόφαση ΥΠΑΑΝ:ΒΕΝ2Φ-ΗΗ1) .

“Ο Δήμος Πάρου ως φορέας υλοποίησης αυτού του τόσο σημαντικού έργου για το νησί μας εκτιμώ ότι θα προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη της εν λόγω μελέτης.

Στις υποχρεώσεις του Αναδόχου περιλαμβάνονται και οι διαδικασίες για την λήψη της απόφασης έγκρισης όρων δόμησης κατά παρέκκλιση καθώς και το σύνολο των λοιπών αδειοδοτήσεων και εγκρίσεων για την υλοποίηση του έργου.

Προσωπικά θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου για όσους έχουν εργαστεί μέχρι σήμερα (πρώην Νομαρχία, Δήμος Πάρου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Πάρου και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου) για το παραπάνω θέμα και να ζητήσω από όλους τους εμπλεκόμενους την συνεργασία και στήριξη του αναδόχου μελετητή για την ταχεία ολοκλήρωση της παραπάνω μελέτης. Εφόσον η παραπάνω μελέτη υλοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορέσει να ενταχθεί στην επόμενη προγραμματική περίοδο (νέο ΕΣΠΑ) 2014-2020. Τα κτιριακά προβλήματα του υπάρχοντος Γυμνασίου δεν μας επιτρέπουν κανένα εφησυχασμό αλλά απαιτούν συνεχή εγρήγορση, παρακολούθηση και εντατική δουλειά”, αναφέρει ο κ. Μπιζάς.

Ετικέτες: