Αιτήματα Δήμου Κύθνου για τη διαδικασία αποστολής φορολογικής ενημερότητας

Στόχος η εξυπηρέτηση των πολιτών

Την εξυπηρέτηση των φορολογούμενων πολιτών της Κύθνου από το Γ.Ε.Φ. Κέας αιτείται ο Δήμος Κύθνου, λαμβάνοντας υπόψη την αδυναμία των νησιωτών να μεταβούν στη Δ.Ο.Υ. Κορωπίου, όπου υπάγονται πλέον φορολογικά, μετά την αναστολή λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Κέας.

Απαραίτητη η διεύρυνση των υπηρεσιών του Γ.Ε.Φ. Κέας

Προτείνει μάλιστα τη διεύρυνση των περιορισμένων δυνατοτήτων του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων στην Κέα με τακτικές και χρήσιμες υπηρεσίες όπως:

α) έκδοση αριθμού κλειδάριθμου (Αιτήσεις εγγραφών και παραλαβή του κλειδάριθμου) για το TAXIS

β) ενημέρωση των φορολογούμενων (φυσικών προσώπων, εκτύπωση εκκαθαριστικών, φορολογική ενημερότητα, βεβαιώσεις οφειλών για χρέη, δηλώσεις Ε1, ΕΕΤΑ, κλπ.)

γ) ενημέρωση φορολογούμενων σε σχέση με το Ε.Τ.ΑΚ (οφειλές, εκτύπωση καταστάσεων, κλπ.) και

δ) ενημέρωση και λειτουργία υπηρεσιών σε σχέση με τα οχήματα (Αυτοκίνητα και δίκυκλα), τα τέλη, τις ακινησίες ΙΧΕ, μηχανών, κλπ.

Επιπλέον προτείνεται να υπάρχει δυνατότητα είσπραξης εσόδων με την έκδοση διπλότυπου είσπραξης τύπου Α’ με επιταγές, υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου, δυνατότητα θεώρησης εγγράφων (υπεύθυνης δήλωσης αδειούχου ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη, μισθωτηρίων, υπεύθυνης δήλωσης για τη μη υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης), δυνατότητα πληρωμής ηλεκτρονικά των φόρων (που παρακρατούνται από προμήθειες και υπηρεσίες 4%, 8% και 1% με ταυτότητα πληρωμής), καθώς και δυνατότητα αποστολής πιστοποιητικών περί μη οφειλής φόρου κληρονομίας και περί μη οφειλής φόρου δωρεάς ή γονικής παροχής.

Υποβολή των αιτήσεων μέσω του ΚΕΠ Κύθνου

Καταλήγοντας, ο δήμος προτείνει οι αιτήσεις και οι απαντήσεις όλων των φορολογικών υποθέσεων να πραγματοποιούνται μέσω του ΚΕΠ Κύθνου. Συγκεκριμένα, λόγω λήξης του Οικονομικού Έτους 2013 και για την καλύτερη λειτουργία της ταμειακής υπηρεσίας του Δήμου Κύθνου, καθώς και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών κρίνεται απαραίτητο οι αιτήσεις για φορολογική ενημερότητα και η απάντηση τους –βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας ή βεβαίωση φορολογικής ενημερότητας με παρακράτηση ποσού- να υποβάλλονται μέσω του Κ.Ε.Π. ΚΥΘΝΟΥ, με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του αιτούντος.

Ετικέτες: