Αυξημένη η επιβατική κίνηση για το αεροδρόμιο της Μήλου

"Χωρίς συγκοινωνίες, ανάπτυξη δεν υπάρχει"

Αυξημένη κατά 19% ήταν, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Aegean Airlines, Ευτύχη Βασιλάκη, η επιβατική κίνηση προς και από το αεροδρόμιο της Μήλου, το δίμηνο Δεκέμβριος 2013 – Ιανουάριος 2014.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική επιστολή του κ. Βασιλάκη προς τον Δήμαρχο Μήλου Γεράσιμο Δαμουλάκη, στο χρονικό αυτό διάστημα πέταξαν συνολικά 3.517 επιβάτες, έναντι των των 2.966 ανθρώπων που επέλεξαν πέρυσι το αεροπλάνο για τη μετακίνησή τους. Υπογραμμίζεται δε, ότι δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας στην Ελλάδα, η αύξηση αυτή και δη τη χειμερινή περίοδο, οφείλεται στη νέα τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας για τις άγονες γραμμές που ισχύει από 1/12/2013. Δηλαδή, στη δημιουργία και δεύτερου χαμηλότερου ναύλου των 39 ευρώ αλλά και την προσφορά του δωρεάν σκέλους εσωτερικού στις γραμμές δημόσιας υπηρεσίας,εφόσον ο επιβάτης συνεχίζει με ανταπόκριση εξωτερικού της AEGEAN ή της Olympic Air.

Από την πλευρά της, η εταιρεία εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξη ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το καλοκαίρι με την ενίσχυση του δικτύου εξωτερικού που σε συνδυασμό με την τιμολογιακή πολιτική για τους μετεπιβαζόμενους επιβάτες θα πρέπει να συνεισφέρει σημαντικά στην τουριστική κίνηση του νησιού.

Επέκταση του αεροδρομίου κατά 5 μέτρα

Εκτιμάται μάλιστα ότι η κίνηση κατοίκων και επισκεπτών με το αεροπλάνο θα εκτοξευτεί μετά την κατά πέντε μέτρα επέκταση του αεροδρομίου, η οποία θα προσφέρει νέες επιχειρησιακές δυνατότητες.

Την προσεχή εβδομάδα, ο κ. Βασιλάκης και ο κ. Δαμουλάκης θα συναντηθούν με τον διοικητή της ΥΠΑ (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας) και τον αρχιπιλότο της Aegean Θανάση Μάρκου, για να συζητήσουν τη σύνταξη μελέτης για την επέκταση του αεροδρομίου κατά 5 μέτρα ακόμα, που θα συμβάλλουν στην επέκταση των ζωνών ασφαλείας για την ασφαλή προσγείωση των 78 θέσεων Dash 800. “Εμείς θέλουμε μια διαπλάτυνση 2,5 μέτρων δεξιά-αριστερά και όσο πάρει ο διάδρομος” δηλώνει στην “Κοινή Γνώμη” ο κ. Δαμουλάκης, τονίζοντας ότι “χωρίς συγκοινωνίες, ανάπτυξη δεν υπάρχει”.Παράλληλα, καθιστά γνωστό ότι το συγκεκριμένο έργο θα υλοποιηθεί με τη χρηματική συνδρομή των κατοίκων του νησιού.

Από την πλευρά του, ο κ. Βασιλάκης σημειώνει ότι ανάμεσα στις δράσεις της εταιρείας περιλαμβάνονται και κάποιες νέες προωθητικές ενέργειες που αυτή τη στιγμή σχεδιάζονται. “Ελπίζουμε ότι η συνεργασία και οι συντονισμένες ενέργειες όλων μας θα συμβάλλουν στην ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της κίνησης και του τουρισμού που έχει ανάγκη όλη η χώρα”.

  •  
Ετικέτες: