Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τήνος

Πηγή: tinostoday

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η Τήνος μετά από σχετικό αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη, λόγω των προβλημάτων που άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε τα τελευταία εικοσιτετράωρα το νησί με κυριότερο εξ’ αυτών τη διακοπή της ηλεκτροδότησης και υδροδότησης.

Ο κ. Λεονταρίτης από την πρώτη στιγμή έχει θέσει σε πλήρη ετοιμότητα ολόκληρο τον μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, ώστε να υπάρχει ο μέγιστος βαθμός κινητοποίησης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Μετά τις ανεπιτυχείς μέχρι στιγμής, λόγω των δυσμενών συνθηκών, προσπάθειες των ερπυστριοφόρων και των μηχανημάτων εκχιονισμού να προσεγγίσουν την περιοχή της Άνδρου στην οποία βρίσκεται ο υποσταθμός της ΔΕΗ που ηλεκτροδοτεί την Τήνο, εναλλακτικό σχέδιο που προέβλεπε την απογείωση ελικοπτέρου από Αθήνα το οποίο θα μετέφερε τεχνικούς της ΔΕΗ προκειμένου να προσεγγίσουν τον υποσταθμό και να διαπιστώσουν από αέρος το μέγεθος της βλάβης, κατέστη ανεφάρμοστο λόγω αδυναμίας απογείωσης εξαιτίας της έντονης χιονόπτωσης.

Στον επιχειρησιακό σχεδιασμό αντιμετώπισης της κατάστασης εξετάζεται η μεταφορά μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η με πλοίο στην Τήνο προκειμένου να συνδεθούν με τα δίκτυα της Σύρου και της Μυκόνου για να ηλεκτροδοτηθεί το νησί.

Ετικέτες: