Αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στις Μικρές Κυκλάδες

Με αφορμή την έναρξη εργασιών αποκατάστασης των Χώρων Ανεξέλεγκτης Ταφής των Απορριμμάτων στις Μικρές Κυκλάδες, οι οποίες θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Μανόλη Πολυκρέτη, τον ανάδοχο του έργου και υπηρεσιακούς παράγοντες, μετέβησαν την προηγούμενη Τετάρτη στο Κουφονήσι, τη Σχοινούσα και την Ηρακλειά.

Ειδικότερα, επισκέφθηκαν τους ΧΑΔΑ και συνομίλησαν με τις τοπικές Αρχές για τα ζητήματα που απασχολούν τα νησιά, τονίζοντας ότι με την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης των ΧΑΔΑ θα τεθούν σε λειτουργία οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης των Απορριμμάτων.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις Μικρές Κυκλάδες, ο Δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης τόνισε ότι «οι Μικρές Κυκλάδες αλλάζουν σελίδα! Η αποκατάσταση των χωματερών θα αλλάξει ριζικά την εικόνα των νησιών μας, προσφέροντας αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση.

Η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο και σημαντικότερο αναπτυξιακό έργο του Δήμου, τον Χ.Υ.Τ.Α., ο οποίος περνώντας μέσα από σκοπέλους 14 ετών, ξεκίνησε να κατασκευάζεται, αποτελούσαν από την αρχή της θητείας μας σημαίνοντα και πρωταρχικό στόχο. Με την υλοποίηση των δύο αναπτυξιακών έργων επιλύουμε το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης των απορριμμάτων, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα αισθητικά αναβαθμισμένο, καθαρό και υγιές περιβάλλον για τους δημότες μας» και κατέληξε «Η ολοκλήρωση των δύο αυτών έργων υποδομής, που είχαμε θέσει ως στόχο, θα δώσει την ώθηση που έχει ανάγκη ο τόπος μας, απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος».