H επίσημη ανακοίνωση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων για τη ματαίωση της παρέλασης στη Σύρο

  • Τετάρτη, 25 Μαρτίου, 2015 - 16:22

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γεωργίου Λεονταρίτη ματαιώθηκε η παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στην πλατεία Μιαούλη λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν από το πρωί στο νησί, λαμβάνοντας υπόψη την προστασία της μαθητιώσας νεολαίας.

Ωστόσο η εθνική επέτειος τιμήθηκε δεόντως τόσο με την κατάθεση στεφάνων στα μνημεία της πόλης την 24η Μαρτίου, όσο και με την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και με την επιμνημόσυνη δέηση στο Εθνικό Ηρώο της πόλης, προ του Ιερού Ναού, το πρωί της 25ης Μαρτίου.

Ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε σχετικά: «Δυστυχώς παρά την έντονη επιθυμία όλων των Αρχών και των Φορέων του τόπου να ολοκληρωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις για αυτή τη μεγάλη ημέρα της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας με την καθιερωμένη παρέλαση, η πραγματοποίησή της δεν κατέστη δυνατή λόγω της βροχόπτωσης.

Είναι βέβαια πασιφανές ότι τιμούμε τη σημερινή εθνική επέτειο και ότι τα ιδανικά των αγώνων των προγόνων μας αποτελούν για μας πηγή έμπνευσης και καθοδήγησης για το δύσκολο παρόν και μέλλον της πατρίδας μας».