Επιστολή Κ. Κουκά προς τον Υπ. Δημόσιας Τάξης για τη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος

  • Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2015 - 10:40

Με επιστολή που απέστειλε πρόσφατα ο Δήμαρχος Μυκόνου Κ. Κουκάς προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννη Πανούση, ζητά την παρέμβασή του ώστε με άμεσες μετακινήσεις ή αποσπάσεις να κατορθωθεί να στελεχωθεί το Α. Τ. Μυκόνου, ώστε να λειτουργήσουν αποτελεσματικά οι υπηρεσίες του.

Το νησί μας το οποίο έχει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες αυτή την στιγμή οφείλει να ανταποκριθεί αντάξια της φήμης του ανεξάρτητα της εθνικής μας κατάστασης. Οι ανάγκες και οι θέσεις κάλυψης οφείλουν να γίνουν καθ’ υπόδειξιν της Αστυνομικής Υπηρεσίας, συντρεχουσών των αναγκών στα εκλογικά κέντρα λόγω του δημοψηφίσματος αλλά και στις τράπεζες, ενώ κρίνεται αναγκαία και η στελέχωση της υπηρεσίας με Αστυνομικούς που έχουν εμπειρία σε καθήκοντα τροχαίας.

Στην επιστολή του ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς διαπιστώνει κατ’ αρχάς, πως η Αστυνομία λόγω της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της στη Μύκονο αδυνατεί να συνδράμει ακόμα περισσότερο και πιο αποτελεσματικά στο έργο του Δήμου αλλά και σε μια σειρά προβλημάτων που απασχολούν το νησί. Σε σχέση με τα κυκλοφοριακά προβλήματα, τονίζεται πως πρέπει να γίνει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια αποτροπής στάθμευσης και απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων εντός του οικισμού της Χώρας, ένα εγχείρημα που χρειάζεται στήριξη και στους δύο σημαντικούς κόμβους/εισόδους της πόλης, Φάμπρικα και Ρεμέτζο, ώστε να πλαισιωθεί αποτελεσματικά η μεταφορά της πιάτσας των ταξί και των λεωφορείων.

Ο Δήμαρχος τονίζει πως η Πολιτεία οφείλει να είναι αρωγός στην ανάπτυξη του νησιού, η οποία φέρνει άμεσα έσοδα στο κράτος. Αναφέρει δε χαρακτηριστικά πως:

« Το νησί μας αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία κυρίως ως εισπρακτικός μηχανισμός και υποστηρίζεται ελλιπώς σε όλους τους τομείς ως ένα νησί με πληθυσμό 11.000 κατοίκων.

Σας αναφέρουμε πως βάσει στατιστικών στοιχείων, αυτή τη στιγμή, μη υπολογιζόμενων των επισκεπτών κρουαζιέρας, υπάρχουν στο νησί τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι, επισκέπτες, εργαζόμενοι, μόνιμοι κάτοικοι, ενώ όλες οι δημόσιες υπηρεσίες (Δήμος, Πολεοδομία, Κέντρο Υγείας, Αστυνομία, Λιμενικό κλπ.) είναι στελεχωμένες για να υπηρετήσουν ένα νησί 11.000 κατοίκων».