41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή

Αυξημένη συμμετοχή στην προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ Νάξου

  • Παρασκευή, 14 Αυγούστου, 2015 - 11:59

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 11 Αυγούστου στο πάρκο δίπλα στο Δημαρχείο, η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στη Νάξο.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε εργασία για τη ζωή και το έργο του κομμουνιστή ποιητή Κώστα Βάρναλη, από μαθητές και στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία – συζήτηση για τον ρόλο των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, ΕΕ – ΝΑΤΟ και για τις συνέπειες τους για τους λαούς, με εισηγητή των απόστρατο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού Βασίλη Φάρκωνα.

Στην κεντρική ομιλία της η Φωτεινή Παγούνη μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, επισήμανε μεταξύ άλλων πως «δεν μπορεί άλλο ο λαός, η νεολαία να τσιμπάει σε σειρήνες, να αποδέχεται τη ζωή που μας έχουν φτιάξει. Αλλά δεν μπορεί και να αλλάξει αυτή η κατάσταση αν δεν κάνει και ο καθένας ότι μπορεί

Το ΚΚΕ λέει: Λύση ρεαλιστική, εφικτή και αναγκαία υπάρχει. Μονόδρομος υπάρχει και για εμάς, τους νέους και τις νέες από λαϊκές οικογένειες, τους ανθρώπους του μόχθου, της δουλειάς, του μεροκάματου. Του κόσμου αυτού που επιτέλους πρέπει να πάρει απόφαση να συγκρουστεί χωρίς δισταγμό με τον κόσμο των αφεντικών, της σαπίλας, της διαφθοράς, της εκμετάλλευσης», απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα «…σε κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο άνθρωπο που έχει όνειρα για τη ζωή και το μέλλον του να συμπορευτεί και να δυναμώσει το ΚΚΕ. Να παλέψουμε μαζί για την κοινωνία αυτή που θα τη χτίσουμε στα μέτρα μας.

Για να δυναμώσει το εργατικό λαϊκό κίνημα και να γίνει ένα ορμητικό ποτάμι που θα σαρώσει ό,τι και όσους σήμερα μας έχουν κατσικωθεί στο σβέρκο.

Να παλέψουμε για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα, για να οργανώσουμε την αλληλεγγύη με το συνάδελφο, το γείτονα, το συμμαθητή, απέναντι στη λαίλαπα των μέτρων του νέου μνημονίου α λα αριστερά. Να παλέψουμε σαν μια γροθιά μέχρι ο κόσμος ο δικός μας, να τσακίσει τον κόσμο των αφεντικών. Το εργατικό -λαϊκό κίνημα, η νεολαία σήμερα χρειάζεται να παλέψουν για την πραγματική ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου και τις κυβερνήσεις του. Χρειάζεται αγώνας τώρα για άλλο δρόμο ανάπτυξης, για το σοσιαλισμό- κομμουνισμό».

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από το μουσικό εργαστήρι του Άγγελου Μιχελή.

Στο χώρο του φεστιβάλ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συλλέγονταν υπογραφές ενάντια στη νέα βάση του ΝΑΤΟ στην Κάρπαθο και λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας παιδότοπος και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής με σημαντική τη διακίνηση του μαρξιστικού και λογοτεχνικού βιβλίου.