Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ σε σύσκεψη με τους δημάρχους Πάρου, Νάξου και Αντιπάρου

  • Πέμπτη, 20 Αυγούστου, 2015 - 06:20

Ευρεία σύσκεψη επί όλων των θεμάτων πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Πάρου μεταξύ του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη και των Δημάρχων Πάρου, Μ. Κωβαίου, Νάξου, Ε. Μαργαρίτη και Αντιπάρου, Α. Φαρούπου με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Νάξου, Μ. Πολυκρέτη, της Αντιδημάρχου Πάρου, Δ. Σαρρή και του υπεύθυνου κοινωνικών υπηρεσιών Πάρου, Μ. Λεοντή. Η σύσκεψη έγινε επ’ αφορμή των συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ με τους Δημάρχους των νησιωτικών περιοχών.

Τα θέματα που ανεδείχθησαν σχετίζονταν με την έλλειψη του προσωπικού, σε σημείο που να μη μπορεί στην Αντίπαρο να συνταχθεί προϋπολογισμός, στα έργα του ΕΣΠΑ που, όπως σε όλη την Ελλάδα, έχουν σταματήσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησής τους, στα προβλήματα αφαλάτωσης τα οποία πλήττουν και πολλές άλλες νησιωτικές περιοχές, στην αποκομιδή των απορριμμάτων και στη λειτουργία ΧΑΔΑ στις εν λόγω περιοχές, στην έλλειψη ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού στα υπολειτουργούντα κέντρα υγείας και πλήθος άλλων καθημερινών ζητημάτων.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στα θέματα ανάπτυξης του τουριστικού προορισμού των εν λόγω περιοχών και στο πώς θα μπορούσε να ενισχυθεί αυτή η ανάπτυξη το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως η ολοκλήρωση του αεροδρομίου της Πάρου, η δυνατότητα λειτουργίας υδροπλάνων κ.λπ.

Ο Γ. Πατούλης έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις: «Σε συνέχεια των επισκέψεων που πραγματοποιούμε το τελευταίο διάστημα στη νησιωτική Ελλάδα, έγινε ευρύτατη σύσκεψη με τους εν λόγω υπευθύνους των Δήμων, κάτι που θα συνεχίσουμε και το επόμενο χρονικό διάστημα. Μπορούμε να ελπίζουμε σε μία Ελλάδα καλύτερη από αυτή που ζούμε, αρκεί να συνεργαστούμε και να αντιληφθούμε τις δυνάμεις που κρύβονται πίσω από τις ομορφιές της χώρας μας και το επιχειρείν των Ελλήνων. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συμβάλει τα μέγιστα για την εθνική σωτηρία της χώρας μας και θα κάνει τα πάντα για την ανάπτυξή της».