Οι Αντιπεριφεριάρχες Γιώργος Λεονταρίτης και Στέλιος Μπρίγγος στην Πάρο

  • Κυριακή, 23 Αυγούστου, 2015 - 22:20

Την Πάρο και την Αντίπαρο επισκέφτηκαν από 20 .8.15 έως και 23.8.15 ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Στέλιος Μπρίγγος.

Αντικείμενο της επίσκεψης τους ήταν η πραγματοποίηση του φεστιβάλ "Διαδρομές στην Μάρπησσα " και η ανασκαφή που πραγματοποιείται στο Δεσποτικό.

Οι κύριοι Αντιπεριφερειάρχες συνοδευόμενοι από τον Έπαρχο κ. Κων/νο Μπιζά επισκέφτηκαν την Μάρπησσα , ξεναγήθηκαν από την εθελοντική ομάδα των " Διαδρομών" και  παρακολούθησαν τις δράσεις που αναπτύχθηκαν μέσα στον παραδοσιακό οικισμό της Μάρπησσας με θεματικό στόχο τα μοτίβα.

Κατά την επίσκεψη τους στο Δεσποτικό μαζί με τον Δήμαρχο Αντιπάρου κ. Τάσο Φαρούπο  ξεναγήθηκαν από τον Αρχαιολόγο κ. Γιάννο Κουράγιο. Στο Δεσποτικό πραγματοποιείται ανασκαφή αλλά και αναστηλωτικές εργασίες με στόχο να δοθεί η τρίτη διάσταση των μνημείων.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αγκαλιάζει τον πολιτιστικό πλούτο των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, δείχνει τον οφειλόμενο σεβασμό στην ιστορία μας και διατηρεί ζωντανές τις παραδόσεις μας.