Ενίσχυση του ιαματικού τουρισμού στη Μήλο

  • Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2015 - 06:10

Το ισχυρό όπλο της Μήλου για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού και τη μεγαλύτερη διάρκεια της τουριστικής σεζόν στο νησί, αποτελούν τα Ιαματικά Λουτρά «Λάκκου» Αδάμαντα, τα οποία εγκαινιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα, παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη.

Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της επιτροπής ανάδειξης των θερμών λουτρών “Λάκκου” Αδάμαντα , καθηγητής παθολογίας κ. Κουτσούκης, ο Δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και παράγοντες του νησιού.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Κουτσούκης ανέφερε πως η Μήλος, ένα μικρό νησί με εννέα διαφορετικές πηγές που ξεχωρίζουν για τις θεραπευτικές ιδιότητές τους, αποτελεί πρότυπο για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας. Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης εξήρε τις ικανότητες και την διορατικότητα του δημάρχου Μήλου κ. Δαμουλάκη να παράγει έργο σε δύσκολες εποχές για τη χώρα, ενώ τόνισε ότι το έργο αυτό σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τον ιαματικό τουρισμό στη Μήλο.

Τέλος ο δήμαρχος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν για το έργο ιδιαίτερα την ΕΦΑ , τον κ. Δημήτρη Μωραίτη , το τοπικό συμβούλιο Αδάμαντα και τον πρόεδρο κ. Βασίλη Παπικινό . Ο τελευταίος επιμελήθηκε τον μπουφέ που ακολούθησε και την χρηματική αξία του μπουφέ θα την προσφέρει για ηλεκτρολογικό υλικό για τον Αδάμαντα.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν ο κ. Νίκος Ξενάκης , η κα. Τούλα Αρμένη και ο κ. Γιώργος Γαιτανής άνθρωποι που πρόσθεσαν το δικό τους “λιθαράκι” για την ολοκλήρωση του έργου. Τα λουτρά είναι πιστοποιημένα με αποτέλεσμα να μπορούν να ενταχθούν στις παροχές υγεία του ΙΚΑ και είναι ήδη ανοιχτά για το κοινό από χθες.

Λουτρά με όλες τις σύγχρονες προυποθέσεις πισίνα , υδρομασάζ ,σάουνα και χαμάμ δημιουργούν νέα εποχή για τη Μήλο και την ανάπτυξη του Ιαματικού τουρισμού και επέκταση της τουριστικής περιόδου.