Εργασίες συντήρησης κι επαναλειτουργίας στον φάρο “Αρμενιστή”

Ανάδειξη μνημείων πολιτισμού και ναυτικής παράδοσης

Με επιστολή της προς το Δήμαρχο Μυκόνου Κωνσταντίνο Κουκά, απάντησε η Υπηρεσία Φάρων και η Διεύθυνση Επιχειρήσεων Φαρικού Δικτύου στο σχετικό αίτημα του Δημάρχου μέσω της 2ης επιστολής του (Αυγ. 2015) περί αναδοχής του φάρου “Αρμενιστή” από το Δήμο Μυκόνου και περί διενέργειας εργασιών συντήρησης και λειτουργίας του.

Η όλη προσπάθεια του Δημάρχου ξεκίνησε από την πρώτη επιστολή του προς την υπηρεσία με την ίδια θεματική στις 14 Δεκεμβρίου 2014. Όπως και στην πρώτη απάντηση της υπηρεσίας (15 Φεβ. 2015), έτσι και τώρα (19 Αυγ. 2015), αναφέρεται ξεκάθαρα πως η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) περί αναδοχής των φάρων, δεν έχει εκδοθεί έως σήμερα.

Εντός Σεπτεμβρίου ο προγραμματισμός εργασιών

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχει επιδείξει ο Δήμαρχος και οι πιέσεις που ασκεί για την προστασία και τη διατήρηση του «Αρμενιστή», το μοναδικό αυτό μνημείο της ναυτικής μας ιστορίας που κοσμεί την Μύκονο, καθώς και η ευαισθησία της Υπηρεσίας Φάρων, προκάλεσαν τις πολύ αξιόλογες ενέργειες του Διοικητή Πλοίαρχου (Μ) Κ. Κολοκούρη που αποσκοπούν: α. Στην αποστολή προσωπικού από την Υπηρεσία Φάρων για την επισκευή του πυρσού, η οποία πραγματοποιήθηκε και ο φανός λειτούργησε την προηγούμενη εβδομάδα. β. Στον προγραμματισμό εργασιών εσωτερικά και εξωτερικά του φάρου, από προσωπικό της Υπηρεσίας Φάρων κατά το τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου του 2015, σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό εργασιών από την Υπηρεσία.

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μυκόνου, ο Δήμαρχος “ευχαριστεί θερμά τον κύριο Διοικητή δηλώνοντας ικανοποιημένος από τις εξελίξεις αυτές, λέγοντας πως “μνημεία του πολιτισμού και της ιστορίας μας απαιτούν το σεβασμό. Όλοι οι δημόσιοι φορείς οφείλουμε να τα προστατεύουμε και να τα αναδεικνύουμε. Η πολιτική μας αυτή εφαρμόζεται σταδιακά σε όλες τις περιοχές της Μυκόνου όπου μνημεία που μας κάνουν περήφανους για την ιστορία μας και προβάλλουν τη Μύκονο παγκόσμια θα προστατευτούν και θα προβληθούν ανάλογα””.

Ετικέτες: