Συμμετοχή του Δήμου Σίφνου στην έκθεση Tour Natur στη Γερμανία

  • Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2015 - 15:54

Ο Δήμος Σίφνου, μετά από ομόφωνη απόφαση της Τουριστικής επιτροπής του Δήμου, συμμετείχε στην μεγαλύτερη έκθεση για πεζοπορικό τουρισμό της Γερμανίας Tour Natur, που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 6 Σεπτεμβρίου στο Ντύσσελντορφ. Ο Δήμος εκπροσωπήθηκε από τον κ. Χρήστο Αγιουτάντη, και από τον κ. Φοίβο Τσαραβόπουλο σε ξεχωριστό περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η προσέλευση του κόσμου  ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική και ποιοτική, καθώς οι επισκέπτες δεν αρκούνταν μόνο στο να συλλέξουν πληροφοριακό υλικό, αλλά έκαναν εξειδικευμένες ερωτήσεις για τα μονοπάτια της Σίφνου (σύνολο χιλιομέτρων, συνδυασμός διαδρομών, βαθμός δυσκολίας, διαμονή, προτεινόμενη περίοδος επίσκεψης κτλ.). Αξίζει να σημειωθεί ότι την έκθεση επισκέφτηκαν περίπου 40.000 άτομα.

Στο περίπτερο της Σίφνου διατέθηκαν οι νέοι χάρτες με τα σηματοδοτημένα  μονοπάτια, ενημερωτικά φυλλάδια της Σίφνου στην γερμανική γλώσσα, καθώς και προβολή σε φορητό υπολογιστή της νέας ιστοσελίδας www.sifnostrails.com την οποία δημιούργησε η εταιρεία Paths of Greece του Φοίβου Τσαραβόπουλου σε συνεργασία με το Δήμο Σίφνου, στην οποία απεικονίζονται όλες οι πεζοπορικές διαδρομές. Επίσης, όσοι επισκέφτηκαν το περίπτερο της Σίφνου μπόρεσαν να δοκιμάσουν τα παραδοσιακά σιφνέϊκα γλυκίσματα και να πάρουν ως ενθύμιο μια αγκράφα με το έμβλημα των μονοπατιών της Σίφνου «Sifnos Trails». Οι επισκέπτες έδειξαν μεγάλη ικανοποίηση από το βαθμό προετοιμασίας της Σίφνου (φυλλάδιο μονοπατιών, ιστοσελίδα), και δεδομένων των ερωτήσεων, είναι βέβαιο πως ικανός αριθμός εξ’ αυτών θα επισκεφθούν το νησί για να πεζοπορήσουν. Συνολικά μοιράστηκαν περίπου 1.000 χάρτες με τις πεζοπορικές διαδρομές και 800 τουριστικά φυλλάδια του Δήμο Σίφνου κατά την τριήμερη διάρκεια της έκθεσης

       Στην έκθεση συμμετείχαν από το νησιωτικό χώρο και η Τήνος, η Άνδρος, η Αμοργός, η Κέα και η Κάλυμνος, σε ένα ευρύχωρο περίπτερο, μαζί με τη Σίφνο. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο ότι υπήρξε ιδιαίτερη συνεργασία από το ένα νησί στο άλλο, παροτρύνοντας κάθε φορά τους επισκέπτες της έκθεσης να μάθουν και για τους άλλους νησιωτικούς προορισμούς της Ελλάδας. Έτσι φανήκαμε οργανωμένοι ως χώρα, με πολύ ισχυρή παρουσία στην έκθεση (η Ελλάδα είχε την μεγαλύτερη παρουσία σε περίπτερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα που συμμετείχε στην έκθεση Tour Natur) και δεδομένου ότι πολλοί από τους εν δυνάμει πεζοπόρους επιθυμούσαν να γνωρίσουν περισσότερα από ένα νησί κατά την επίσκεψή τους, οι συνθήκες ήταν ιδανικές.