Επιστολή του προέδρου της Κυκλαδικής Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων στον Γ. Κατρούγκαλο

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, απέστειλε ο Πρόεδρος της Κυκλαδικής Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων, κ. Αντώνης Καρατάσος.

Αφορμή για την επιστολή του προέδρου της Ομοσπονδίας, υπήρξε το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, με το οποίο συντελούνται «ασφαλιστικές αδικίες» όπως τις αποκαλεί στο θέμα της επιστολής του ο ίδιος ο κ. Καρατάσος.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή του κ. Καρατάσου αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Στις Κυκλάδες, υπάρχουν 5.080 τουριστικά καταλύματα ενοικιαζομένων δωματίων (το 21% πανελλαδικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Τουρισμού).

Μερικές δεκάδες μόνο από αυτά λειτουργούν όλο το χρόνο. Τα υπόλοιπα λειτουργούν κατά μέσο όρο 3 μήνες το χρόνο. Κάθε εργαζόμενος που ασφαλίζεται στο ΙΚΑ, καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές, για όσο διάστημα εργάζεται. Παράδειγμα: για υπάλληλο που εργάζεται σε ρεσεψιόν τουριστικού καταλύματος, κατά τη θερινή τρίμηνη σαιζόν, καταβάλλονται στο ΙΚΑ ασφαλιστικές εισφορές για αυτό το τρίμηνο.

Αυτοαπασχολούμενος όμως που κάνει την ίδια εργασία σε παρακείμενο τουριστικό κατάλυμα, υποχρεούται να καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ, για 12 μήνες, παρότι εργάζεται μόνο τρείς.

Σας φαίνεται λογικό αυτό;»