Ενημέρωση του Επάρχου Πάρου, σχετικά με τις εργασίες στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του κλειστού γυμναστηρίου Μάρπησσας

Χωρίς τεχνική έγκριση οι πέτρινες κατασκευές

  • Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2016 - 06:20

Ενημέρωση σχετικά με την έκφραση παραπόνων και σχολίων στο διαδίκτυο για την κατασκευή της λιθοδομής στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην Μάρπησσα, πραγματοποίησε ο Έπαρχος Πάρου, κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς.

Πρόκειται για το έργο υλοποίησης του κλειστού γυμναστηρίου στη Μάρπησσα της Πάρου, το οποίο κατασκευάζεται σε οικόπεδο, πλησίον του δημοτικού σχολείου Αρχιλόχου- Μάρπησσας, σε οικόπεδο έκτασης 10 στρεμμάτων, χωρητικότητας 290 θέσεων θεατών και περιλαμβάνει επίσης κεντρική αίθουσα γηπέδου με ξύλινο δάπεδο αγωνιστικών προδιαγραφών, κερκίδες και αποδυτήρια για αθλήματα όπως μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ κ.ά., ενώ στον περιβάλλοντα χώρο δημιουργήθηκε χώρος στάθμευσης οχημάτων. Παράλληλα, το έργο περιλαμβάνει επίσης και την ανάπλαση του γειτονικού πάρκου αναψυχής, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα περιπάτου, αλλά και φιλοξενίας δράσεων με θέμα το περιβάλλον.

Ο χώρος της κεντρικής αίθουσας, υπάρχει η δυνατήτητα να χρησιμοποιείται και ως αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, προκειμένου να πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και εκθέσεις.

Το κλειστό γυμναστήριο, το οποίο παρέμενε απραγματοποίητη υπόσχεση για αρκετά χρόνια, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2007-2013 και πήρε σάρκα και οστά, λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας, ώστε να καλύψει τις ανάγκες άθλησης των νεαρότερων ατόμων, αλλά και τις ανάγκες φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων πάσης φύσεως, εξυπηρετώντας το σύνολο των φορέων και των κατοίκων.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, υπήρξαν σχόλια και αναρτήσεις στο διαδίκτυο, οι οποίες αφορούσαν στην κατασκευή της λιθοδομής, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του κλειστού γυμναστηρίου, από πολίτες της Πάρου, με αποτέλεσμα ο Έπαρχος, κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς, να προβεί σε έκδοση ενημερωτικής ανακοίνωσης.

Όπως αναφέρεται αναλυτικά στην ανακοίνωση του Γραφείου του κ. Μπιζά, «ο Έπαρχος Π.Ε. Πάρου άμεσα ενημέρωσε τον Προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Σήμερα, Δευτέρα 25.1.2016, ο Έπαρχος ενημερώθηκε από υπάλληλο της Μονάδας Διαχείρισης & Παρακολούθησης, ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επιβλέποντα μηχανικό του Δήμου Πάρου. Η εντολή που έχει δοθεί στον εργολάβο του έργου είναι να καθαιρεθούν οι πέτρινες κατασκευές που δεν τυγχάνουν τεχνικής έγκρισης. Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων είναι ενταγμένο στο Περιφερειακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Πάρου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.1 εκ. ευρώ και υλοποιείται με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2007-2013 και του ΕΣΠΑ 2014-2020 (ως μεταφερόμενο έργο διότι δεν ολοκληρώθηκε μέχρι τις 31.12.2015)».

Ετικέτες: