στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών

Εκπροσώπηση της Μυκόνου

  • Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2016 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 26 Φεβ. 2016 - 7:37

Το παρόν έδωσε η Μύκονος σήμερα 24 Φεβρουαρίου 2016 στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και ειδικότερα στην πρώτη κατ΄ έτος ημερήσια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ).

Το θέμα του ειδικότερου ενδιαφέροντος το οποίο συζητήθηκε και στο οποίο συμμετείχε η Μύκονος, ήταν η «Δρομολόγηση του νέου οχηματαγωγού και επιβατηγού Ε/Γ – Ο/Γ ‘ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ’, ως επιπλέον πλοίο στη γραμμή Ραφήνα–Κυκλάδες συμπεριλαμβανομένης σύνδεσης Μυκόνου με Παροναξία, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 4 του Ν. 2932/2001 ως ισχύει. Η σύνδεση προτίθεται να ξεκινήσει από τον Ιούνιο 2016.

Ο αντιδήμαρχος Μιλτιάδης Ατζαμόγλου εκπροσώπησε το Δήμο Μυκόνου, στο πνεύμα επιστολής που απέστειλε πρόσφατα ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα στις 11 Φεβρουαρίου 2016 με θέμα «Ενδοκυκλαδική διασύνδεση των Κυκλάδων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών». 

Ο Μ. Ατζαμόγλου τοποθετήθηκε μετά την κεντρική εισήγηση του πλοιοκτήτη του νέου πλοίου κ. Δημήτρη Στεφάνου, και τόνισε τη σημασία της σύνδεσης της Μυκόνου με την Πάρο και τη Νάξο. Σημείωσε πως «το θέμα σύνδεσης της Μυκόνου με την Παροναξία είναι ένα όραμα που πρέπει να γίνει πραγματικότητα, χαρακτηρίζοντας την αναγκαιότητα αυτή πολυεπίπεδη. Η Μύκονος με το Διεθνή Αερολιμένα που διαθέτει, έχει καταστεί κομβικό σημείο για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και επιδιώκει να αναπτύξει υποστηρικτικό ρόλο για τα γύρω νησιά τα οποία η Μύκονος δεν ανταγωνίζεται αλλά τα στηρίζει και ταυτόχρονα τα συμπληρώνει ως προορισμός. Κρίνεται λοιπόν απαραίτητη η πρωινή και η απογευματινή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Μυκόνου με την Πάρο και τη Νάξο με αξιόπλοα επιβατηγά και οχηματαγωγά πλοία και όχι μόνο ταχύπλοα που επηρεάζονται πιο εύκολα και πιο συχνά από τις καιρικές συνθήκες. Εκτός των άλλων μια τέτοια σύνδεση προσφέρει ανάπτυξη για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής των νησιών, αφού επιτρέπει την μεταφορά και κατά συνέπεια διάθεση κυκλαδίτικων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων».

Υποστηρικτική στάση στην όλη εισήγηση είχε και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μυκόνου ΚΔΕΠΠΑΜ. Ο αντιπρόεδρος Βαγγέλης Πελέκης παρουσίασε έκθεση με τα αποτελέσματα πωλήσεως προϊόντων μετά τη δράση «Μυκονιάτικες γεύσεις εν πλω» που αναπτύσσεται στην ακτοπλοΐα από την Επιχείρηση. Μίλησε επίσης για τη στήριξη αλλά και τις «φωνές» τοπικών παραγωγών, εμπόρων αλλά και επιχειρήσεων εστίασης που ζητούν επέκταση του προγράμματος σε άλλα νησιά και συμμετοχή στην παρουσίαση που πραγματοποιεί η δράση αυτή, την οποία οι πλοιοκτήτες θα συστηματοποιήσουν πλήρως και θα επεκτείνουν, αναγνωρίζοντας έτσι της αποτελεσματικότητά της.

Υποστηρικτικοί στις θέσεις αυτές ήταν και εκπρόσωποι των νησιών Πάρου, Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. 

Ετικέτες: