Σύσκεψη για τον καθορισμό χώρου στάθμευσης ταξί στο λιμάνι της Ερμούπολης

  • Παρασκευή, 18 Μαρτίου, 2016 - 15:32

Στην εκτίμηση ότι  θα λυθεί κάθε ζήτημα προς όφελος όλων, αρκεί να υπάρχει η διάθεση, προέβη σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δίωρης σύσκεψης εργασίας που είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του με εκπροσώπους όλων των εμπλεκομένων φορέων για το θέμα του καθορισμού του χώρου στάθμευσης  των ταξί στην παραλιακή ζώνη της Ερμούπολης.

Η σύσκεψη ήταν προϊόν της πρωτοβουλίας που πήρε  ο κ. Λεονταρίτης αμέσως μετά από τη συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι με τους εκπροσώπους του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί "ο Άγιος Χριστόφορος", δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες εκ μέρους του Δήμου και των φορέων.

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών  Έργων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης κ. Σταύρος  Γουσγουνέλης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Δημήτρης Κοσμάς, ο Λιμενάρχης  και ο Υπολιμενάρχης  Σύρου κ.κ. Ιάκωβος Γκύζης και Γιάννης Βαμβακούσης, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σύρου κ. Ιωάννης Τσαλουκίδης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ  «ο Άγιος Χριστόφορος» κ. Κάρολος Βακόνδιος, τα μέλη του Δ.Σ. Λεονάρδος Ρούσσος, Βεντούρης Πρίντεζης, Γιώργος  Ξαγοράρης και τα στελέχη της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων της Π.Ν.Α κ.κ. Αλέξης Μαρατζίδης και Ευάγγελος Δεναξάς.

«Αν υπάρχει μια διαδικασία η οποία υπερβαίνει τις αντιπαραθέσεις, αυτή είναι η διαδικασία του διαλόγου και της συναίνεσης,  η οποία θέλει υπομονή και πρωτίστως επίδειξη αλληλοσεβασμού» ανέφερε ο κ. Λεονταρίτης, υπενθυμίζοντας ότι  σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας (Π.Δ. 244/1987) οι χώροι στάθμευσης ή στάσεις των ταξί στην Πρωτεύουσα του Νομού, καθορίζονται με απόφαση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, μετά από γνώμη του οικείου Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Αστυνομικής και Λιμενικής Αρχής και της συνδικαλιστικής οργάνωσης των ιδιοκτητών αυτοκινήτων ταξί.

«Κανείς μέχρι σήμερα δεν απευθύνθηκε στην Περιφέρεια παρά το γεγονός ότι είναι η καθ’ ύλην αρμόδια για τη χωροθέτηση, με αποτέλεσμα να μην έχουν τηρηθεί οι διαδικασίες και να μην έχει επιτευχθεί η βέλτιστη δυνατή λύση» πρόσθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης, ο οποίος έκανε λόγο «για ατέρμονες συζητήσεις που μόνο προβλήματα δημιούργησαν».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκαν προτάσεις από τους συμμετέχοντες, εκφράστηκαν παράπονα και δυσαρέσκειες από τους επαγγελματίες του κλάδου για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν μεταξύ του Δήμου και των αυτοκινητιστών, με τον κ. Λεονταρίτη να προτείνει την άμεση έναρξη ενός ειλικρινούς διαλόγου μεταξύ των επαγγελματιών ταξί, του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου και τη διαμόρφωση μιας τελικής πρότασης επί της οποίας θα κληθούν να γνωμοδοτήσουν οι φορείς που αναφέρονται στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. 

«Σεβόμενος την άποψη όλων των εμπλεκομένων, με γνώμονα την απρόσκοπτη λειτουργικότητα του λιμένα, την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και τους επισκέπτες της Σύρου, καθώς και την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων για τον κλάδο των αυτοκινητιστών, διαβεβαιώνω ότι η απόφασή μου θα είναι η καλύτερη δυνατή προς όφελος όλων» κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης.