Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ για το Νοσοκομείο Θήρας σε ανακοινώσεις κομμάτων

"Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια"

  • Πέμπτη, 14 Ιουλίου, 2016 - 16:39

Ο αγώνας για την αποδόμηση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διεξάγεται από το σύνολο της αντιπολίτευσης, έχει θολώσει σε τέτοιο βαθμό την κρίση των κομματικών μηχανισμών, που αποφάσισαν να αντιπολιτευτούν ακόμη και τη λειτουργία του Νοσοκομείου Σαντορίνης με δημόσιο χαρακτήρα, σε όλα τα επίπεδα (τοπική κοινωνία, επικαιρότητα, συνεδριάσεις ΔΣ Θήρας κλπ).

Το μένος με το οποίο χειρίζονται αυτό το επίτευγμα (για τα δεδομένα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης) προκαλεί τόσο έκπληξη όσο και "συμπάθεια" προς τα στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού και του ΚΚΕ, που ευρισκόμενοι μπροστά σε ένα τέτοιο "πολιτικό" αδιέξοδο, επιλέγουν να μιμηθούν την αλεπού από τον μύθο του Αισώπου!

Και πραγματικά, τί μπορεί να πει στα εγκαίνια του Νοσοκομείου Θήρας ενώπιον του Πρωθυπουργού της Χώρας ο κ. Βρούτσης; Μπορεί να συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο, να ζητάει χρονοδιαγράμματα και προϋπολογισμούς και να απειλεί για το αμείλικτο του χρόνου; Μπορεί να ισχυριστεί ότι και επί των ημερών των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπήρχε η πρόθεση να λειτουργήσει το νοσοκομείο με δημόσιο χαρακτήρα; Πόσο να υψώσει τον τόνο της φωνής του, για να κρύψει τους βρυχηθμούς από τις νταλίκες του Άδωνη Γεωργιάδη; Τι να υποστηρίξει για να ξεχάσουμε τα επενδυτικά σχήματα των προτάσεων Βορίδη και τα περί ιατρικού τουρισμού στην Σαντορίνη;

Ποιος από την αντιπολίτευση μπορεί να υποστηρίξει, με σοβαρά επιχειρήματα, ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε; Πελαγοδρομώντας ανάμεσα σε φαιδρές αιτιάσεις στάθηκαν και στη στελέχωση του νοσοκομείου... Έχει μόνο 22 γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, 49 άτομα νοσηλευτικής υπηρεσίας, 9 τεχνικούς και 54 άτομα διοικητικό και οικονομικό προσωπικό, οπότε είναι καλύτερα να μην λειτουργήσει... Ανάμεσα δε στα επιχειρήματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι και το γεγονός ότι θα κλείσει το Κέντρο Υγείας…

Μπροστά στο αδιέξοδο της επίσημης λειτουργίας του νοσοκομείου αποκαλύπτονται όλοι, ο ρόλος που έπαιζαν όλα αυτά τα χρόνια και οι λόγοι για τους οποίους ήθελαν το νοσοκομείο της Σαντορίνης να μείνει κουφάρι. Αν τους χαλάσαμε τη σούπα δεν θα ζητήσουμε συγνώμη, εξάλλου ακριβώς με αυτόν το σκοπό ζητήσαμε την ψήφο του λαού.

Καλούμε όλους τους νησιώτες, όλες τις Σαντορινιές και τους Σαντορινιούς, σε κλίμα πανηγυρικό για κάθε κάτοικο του Αιγαίου που έχει νοιώσει στην ψυχή του, την απουσία της ιατρικής περίθαλψης στους τόπους μας, στα εγκαίνια του Νοσοκομείου Σαντορίνης την Παρασκευή 15/7 στις 11.00 π.μ.. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν παρουσία του Πρωθυπουργού της χώρας Αλέξη Τσίπρα.