Δήλωση του Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Βρούτση

"Οι μεταρρυθμίσεις σταμάτησαν, οι διαρθρωτικές αλλαγές διακόπηκαν"

  • Σάββατο, 19 Νοεμβρίου, 2016 - 10:52

Ο κρίσιμος Τομέας, της Εργασίας, του Κοινωνικού Κράτους και της Κοινωνικής Ασφάλισης που μου εμπιστεύτηκε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης να διαχειριστώ, μαζί με τους εξαιρετικούς συναδέλφους μου, Καράογλου, Σαλμά και Μηταράκη, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και τον ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που επέδειξε για άλλη μια φορά στο πρόσωπό μου. Αποτελεί όμως ταυτόχρονα, σημαντική πρόκληση που πρέπει να κερδηθεί από τη Ν.Δ..

Πρόκειται για μια κατεξοχήν ιδεολογική και αξιακή μάχη, που για πολλά χρόνια με ψεύτικες υποσχέσεις, ευχολόγια και αερολογίες κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, 2 χρόνια μετά, αποδείχτηκε ότι όλες οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ήταν τελικά “αέρας κοπανιστός”. Συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, ευάλωτες και αδύναμες κοινωνικές ομάδες βρίσκονται σε πολύ χειρότερη θέση, από αυτή που ήταν το 2014.

Υπέστησαν άδικες και αχρείαστες μειώσεις και το χειρότερο, όπως σήμερα φαίνεται, οι θυσίες τους αυτές πάνε χαμένες.

  • Το ασφαλιστικό είναι στον «αέρα»

  • Στην αγορά εργασίας: η παραβατικότητα αυξήθηκε, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης για πρώτη φορά είναι κυρίαρχες, οι μισθοί και η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων μειώθηκαν μέσω της αύξησης έμμεσων και άμεσων φόρων, ενώ η ισχυρή τάση αποκλιμάκωσης της ανεργίας –που είχαμε πετύχει- εξανεμίστηκε

Οι μεταρρυθμίσεις σταμάτησαν, οι διαρθρωτικές αλλαγές διεκόπησαν και όλα αυτά μαζί έφεραν τις αρνητικές εξελίξεις σε μισθούς και συντάξεις.

Τώρα πλέον φαίνεται ποιος έχει πραγματικές λύσεις και προτάσεις για τη μείωση της ανεργίας, τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων και τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Αυτές θα αναδείξουμε στη Ν.Δ.

Αυτή τη μάχη για την κοινωνία θα τη δώσουμε μέχρι τέλους και θα την κερδίσουμε!