Συνέντευξη Τύπου των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες

Σε μία “ανάγλυφη αποτύπωση των προβλημάτων που προσπαθεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση”, μέσα στο πλαίσιο της κρίσης, καθώς επίσης, “των ενεργειών και των αποφάσεων τις οποίες έχει λάβει κατά τα δύο πρώτα έτη διακυβέρνησης της χώρας” προχώρησαν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τις Κυκλάδες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Κυριακής, στη Σύρο.

Οι τρεις Κυκλαδίτες βουλευτές, Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Μανιός μετέβησαν στην πρωτεύουσα του νομού πραγματοποιώντας έναν απολογισμό αναφορικά με τις κυβερνητικές επιλογές σε επίπεδο χώρας, καθώς και σε επίπεδο Κυκλάδων κατά τα δύο πρώτα έτη διακυβέρνησης της Ελλάδας από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας κατηγορηματικά πως, “χωρίς αγώνες, τίποτα δεν προχωρά”.

Περιγράφοντας το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον κρίσης, εντός του οποίου καλείται η σημερινή κυβέρνηση να προωθήσει τις αποφάσεις της και τις επιλογές της, τα τρία πρόσωπα υπερασπίστηκαν την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα, τονίζοντας μάλιστα, πως, αρκετές φορές από την ανάληψη της διακυβέρνησης της Ελλάδας έως σήμερα, “βρεθήκαμε σε άβολη θέση και η κυβέρνηση ήρθε σε αντίθεση με μεγάλες κοινωνικές ομάδες, τις οποίες και πρέπει να πείσει” για τις θέσεις της.

Παρουσία μελών και φίλων του κόμματος, ο κ. Συρίγος προλογικά της δικής του τοποθέτησης και των συναδέλφων του, δήλωσε κατηγορηματικά πως, “έχουν γίνει βήματα”, σημειώνοντας ωστόσο, πως, η κυβέρνηση “έχοντας επίγνωση για το τί περνά ο κόσμος”, κατευθύνεται ψύχραιμα προς την επίλυση προβλημάτων, σε ένα σκληρό πολιτικό περιβάλλον που συναντά τόσο εντός χώρας, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Με φόντο δε, τις διεθνείς εξελίξεις και ζητήματα όπως το προσφυγικό, που – όπως επεσήμανε – έχουν επηρεάσει σε σοβαρό βαθμό τη χώρα, κατέστησε σαφές πως, στόχος της σημερινής κυβέρνησης είναι “η καταπολέμηση της ανεργίας, η στήριξη και ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας” καθώς επίσης και η μάχη “ενάντια στη διαφθορά”.

Από την πλευρά του, προτού επικεντρώσει την αναφορά του στις αποφάσεις, τα πεπραγμένα, αλλά και τις προτεραιότητες για τις Κυκλάδες, κάλεσε τις τοπικές κοινωνίες να λαμβάνουν πρωτοβουλίες, καθώς “έχουν ανιχνεύσει τις δυνάμεις τους”. Μάλιστα ως γενικότερη προτροπή, ο κ. Συρίγος υπογράμμισε πως, κύριος στόχος σε επίπεδο χώρας και σε τοπικό επίπεδο είναι να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή”, κατά τη διάρκεια μίας “δημοσιονομικής τήρησης” με σκοπό “την έξοδο της χώρας από την κρίση”.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις των βουλευτών για τα θέματα των νησιών και της Σύρου στο αυριανό φύλλο της "Κοινής Γνώμης".

 

Ετικέτες: