Οι ομορφιές της Κέας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «Βoot 2017»

Υποθαλάσσιος παράδεισος

Τα εντυπωσιακά ναυάγια, τα οποία βρίσκονται στο βυθό της Κέας με κυριότερο αυτό του «Βρεταννικού» που έχει χαρακτηριστεί ως ο «Βασιλιάς των ναυαγίων της Μεσογείου» είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι επισκέπτες της Διεθνούς Έκθεσης “Boot 2017” με θέμα τον θαλάσσιο τουρισμό και τις θαλάσσιες δραστηριότητες.

Ο Δήμος Κέας, μέσα από τη συμμετοχή του στη μεγάλη τουριστική έκθεση στο Düsseldorf της Γερμανίας, μοιράστηκε με το παγκόσμιο κοινό τους υποθαλάσσιους θησαυρούς του, αλλά και τις ευκαιρίες που προσφέρει το νησί για τους λάτρεις του καταδυτικού τουρισμού.

Από 21 έως 29 Ιανουαρίου 2017, η Κέα προβλήθηκε και εκπροσωπήθηκε με δικό της περίπτερο στο τμήμα του καταδυτικού τουρισμού, στην τοποθεσία (Hall 3/ F90.13), στο ευρύτερο περίπτερο του Taucher Magazine.

Ξεχωριστός καταδυτικός προορισμός

Τους επισκέπτες του περιπτέρου υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Κέας Γιάννης Ευαγγέλου και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του νησιού, Γιάννης Τζαβελάκος. Έντυπο και οπτικό υλικό στην αγγλική και στη γερμανική γλώσσα παρείχε στο κοινό πληροφορίες σχετικές την Κέα και όλα όσα την καθιστούν μοναδικό προορισμό. Παράλληλα, προβλήθηκε βίντεο με τις ομορφιές και τις θαλάσσιες δραστηριότητες που μπορεί κανείς να απολαύσει στα καταγάλανα νερά της, όταν την επισκεφτεί. Μεταξύ αυτών, καταδύσεις, ιστιοπλοΐα, θαλάσσια αθλήματα και αγώνες.

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης, στις 21 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, στο Hall 10, περίπτερο Ε74, από το Ελληνικό Προξενείο σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Enterprise Greece», με στόχο την προβολή των ελληνικών επιχειρήσεων και οργανισμών που παίρνουν μέρος στην “Boot 2017”. H Enterprize Greece αποτελεί τον αρμόδιο εθνικό φορέα που, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, δραστηριοποιείται στην προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, με στόχο την προβολή της χώρας μας, ως σημαντικού στρατηγικού εταίρου παγκοσμίως.

Διασύνδεση με τα παγκόσμια τουριστικά πρακτορεία

Στη συγκεκριμένη εκδήλωση προβλήθηκε και η Κέα με τα προϊόντα της, με τη στήριξη του γενικού πρόξενου της Ελλάδας στο Düsseldorf, Γρηγορίου Δελαβέκουρα, αλλά και του Δημάρχου του Düsseldorf κ. Τόμας Γκέιζελ, πιστού φίλου της Κέας. Απώτερος στόχος ήταν να επιτευχθεί η διασύνδεση με τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες του τουρισμού ανά τον κόσμο και να προβληθεί η Κέα σαν τουριστικός προορισμός ειδικών ενδιαφερόντων.

Στο περίπτερο της Κέας προσκλήθηκαν επίσης Γερμανοί δημοσιογράφοι από τον χώρο των καταδύσεων, όπως και άλλοι επαγγελματίες του χώρου, μερικοί εκ των οποίων παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια των ναυαγίων του Βρετανικού και του Burdigala.

Στο πλαίσιο του «Boot 2017», o Δήμαρχος Κέας, Ιωάννης Ευαγγέλου παρευρέθηκε σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Düsseldorf και φίλο της Κέας, κ. Τόμας Γκέιζελ και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Düsseldorf, κ. Γρ. Δελαβέκουρα στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Düsseldorf. Προσέφερε ως δώρο στο Δήμαρχο του Düsseldorf ένα γλυπτό με μία χειραψία που συμβολίζει τη φιλία, τη συνεργασία, τη συμμαχία. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο Δήμων, ανταλλαγής τεχνογνωσίας, πολιτιστικά και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.