Δήμος και Σύλλογοι στο ίδιο τραπέζι για τον προγραμματισμό εκδηλώσεων στην Αντίπαρο

Προώθηση φυσικού και πνευματικού αθλητισμού

Τις πρωτοβουλίες των τοπικών Συλλόγων, όσον αφορά στη διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων, που προωθούν φυσικά και πνευματικά αθλήματα, φαίνεται διατεθειμένος να στηρίξει ο Δήμος Αντιπάρου, τόσο μέσα από απευθείας επιχορηγήσεις, όσο και μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αντιπάρου.

Το θέμα των επιχορηγήσεων έθιξε ο Δήμαρχος, κ. Αναστάσιος Φαρούπος, ενημερώνοντας το Σώμα, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αντιπάρου, σχετικά με συνάντηση, με τους προέδρους των Συλλόγων, η οποία είχε προηγηθεί της συνεδρίασης, με τους τελευταίους να βρίσκονται εντός της αίθουσας, πραγματοποιώντας και σχετικές παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με τα όσα σημειώθηκαν από την πλευρά του Δημάρχου, οι δύο, εν προκειμένω, σύλλογοι του νησιού, “Αντίπαρος Εν Πλω” και “Πλοηγός Αντιπάρου”, έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν αρκετές και σημαντικές εκδηλώσεις στο νησί, οι οποίες αναμένεται, αφενός να προσελκύσουν τουρισμό, εκτός της περιόδου υψηλής επισκεψιμότητας, προωθώντας τον αθλητικό τουρισμό και αφετέρου, να προάγουν το αθλητικό πνεύμα, ανάμεσα στους κατοίκους της Αντιπάρου και ιδιαίτερα τους νέους.

Κατόπιν της συνάντησης με τους εκπροσώπους των Συλλόγων, ο Δήμος εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αν και λιτή, αποτύπωσε το καλό κλίμα, στο οποίο διεξήχθησαν οι συνομιλίες του Δημάρχου με τους προέδρους.

“Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο μετά από πρόσκληση του Δημάρχου, κ. Αναστασίου Φαρούπου, η συνάντηση με τους προέδρους των συλλόγων του νησιού μας. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την χρηματοδότηση τους από τον Δήμο καθώς και θέματα λειτουργίας και προγραμματισμού δράσεων. Ο Δήμος προσβλέπει στην συνεργασία, αλλά και την βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν οι σύλλογοι στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας σε θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού και δεσμεύεται, ότι θα βοηθήσει τους συλλόγους με κάθε δυνατό τρόπο”, σημείωνε η ανακοίνωση.

Αγώνας Υγείας υπό την αιγίδα του Δήμου

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Φαρούπος επανέλαβε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της συνάντησης, ενώ τόνισε, πως αντίστοιχες συναντήσεις, υπάρχει η βούληση, να γίνονται περισσότερο συχνά, προκειμένου να οργανώνεται το πολιτιστικό και αθλητικό πρόγραμμα εκδηλώσεων του νησιού.

Όπως ανέφερε ενώπιον του Σώματος, “νομίζω πως αυτή η συνάντηση πήγε πάρα πολύ καλά και έχω την αίσθηση, ότι αυτές οι συγκεντρώσεις πρέπει να γίνονται σε τακτά διαστήματα, ακόμη και προκαθορισμένα και ίσως, αν χρειαστεί και περισσότερο ανοικτές, δηλαδή, με τη συμμετοχή, εκτός των προέδρων και των μελών των Συλλόγων”, προκειμένου να υπάρχει αποτέλεσμα ευρύτερα αποδεκτό.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος σημείωσε, πως αισθάνθηκε ιδιαίτερη χαρά, καθώς “αποκαταστάθηκαν μερικές παρανοήσεις και παρεξηγήσεις, που υπήρχαν και από τις δύο πλευρές – δεν βγάζω τη δική μας πλευρά απ’ έξω – και επανήλθε το κλίμα”.

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης στο Δημαρχείο, ο κ. Φαρούπος ενημέρωσε τους δημοτικούς συμβούλους σχετικά με τις εκδηλώσεις, τις οποίες αιτήθηκαν οι Σύλλογοι να επιχορηγήσει ο Δήμος Αντιπάρου, προκειμένου να εγκριθεί η χρηματοδότησή τους.

Στο αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου “Αντίπαρος Εν Πλω”, επισημαίνεται, πως το Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017, διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά τον αγώνα δρόμου υγείας, ο οποίος περιλαμβάνει αγώνες 24,4 και 10 χιλιομέτρων κ.α., καθώς και διοργάνωση περιπατητικών διαδρομών στο νησί. Μετά την πλήρη περιγραφή της διαδρομής του αγώνα και των χαρακτηριστικών του, ο Σύλλογος απευθυνόμενος στο Δήμο τονίζει, πως “η βοήθειά σας θα είναι πολύτιμη, αν μπορείτε να μας διαθέσετε 65 μπλούζες, για τους εθελοντές, όπου θα υπάρχει πάνω τυπωμένο το λογότυπο του αγώνα, αλλά και του Δήμου, ως διακριτικά, προκειμένου να μπορούν να απευθύνονται σε αυτούς οι δρομείς για οποιαδήποτε πληροφορία”, αναφέροντας, πως το κόστος θα ανέλθει στα 400 ευρώ.

Επιπλέον, ο Σύλλογος, για την ίδια διοργάνωση, μεταξύ άλλων, αιτήθηκε από τον δήμο η προμήθεια μεταλλίων – επάθλων για τους αθλητές, η εκτύπωση αφισών και flyer, η παρουσία του ασθενοφόρου του Δήμου, συνοδεία ενός ιατρού, για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, που τυχόν προκύψουν, όπως και ένα βάθρο για την απονομή των επάθλων.

Ευχάριστη έκπληξη ο “Πλοηγός”

Σχετικά με το αθλητικό Σωματείο του “Πλοηγού”, ο Δήμαρχος τόνισε, πως αν και νεοσυσταθέν σωματείο, έχει καταφέρει, με την προετοιμασία και τις επιδόσεις των αθλητών του, στα αθλήματα του μπάσκετ, του cheerleading και του σκακιού, να εκπλήξει, εκτός από το Δημοτικό Συμβούλιο και τους κατοίκους του νησιού, ανθρώπους έξω από την Αντίπαρο, αφού “έχει ξεπεράσει τα στενά όρια του νησιού μας και του αξίζουν συγχαρητήρια, καθώς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, έχει καταφέρει τόσα πολλά”, όπως είπε ο κ. Φαρούπος, ευχόμενος καλή συνέχεια στο έργο του.

Ο “Πλοηγός” Αντιπάρου, ενημέρωσε το Δήμο για τον προγραμματισμό των δράσεων, όπως η συνέχεια της συμμετοχής των αθλητών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης στην κατηγορία παίδων για τις σεζόν 2016-2017 και 2017-2018, η διοργάνωση τουρνουά 3x3, συμμετοχή στο 3ο τουρνουά καλαθοσφαίρισης των Ακαδημιών Πάρου και Αντιπάρου, η διοργάνωση τουρνουά beach basketball, η διοργάνωση σκακιστικού τουρνουά Αιγαίου στην Αντίπαρο, από 17 έως 23 Απριλίου 2017, με τη συμμετοχή όλων των ενεργών σωματείων από το Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, η διοργάνωση ζωντανής επίδειξης για σκάκι, με μεγάλη αυτοσχέδια σκακιέρα, που τη θέση των πιονιών θα πάρουν μαθητές με ανάλογη ενδυμασία, η συμμετοχή στο 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Cheerleading στην Αθήνα.

Εκτός των παραπάνω, ο “Πλοηγός” πρότεινε τη διοργάνωση εκδηλώσεων και ημερίδων, όπως μουσική εκδήλωση ειδικού σκοπού με τη συμμετοχή ντόπιας ορχήστρας, με στόχο την ενίσχυση των σχολείων της Αντιπάρου, ημερίδες στα σχολεία δημοτικά και γυμνάσιο, για τα οφέλη του αθλητισμού και τις επιπτώσεις των εξαρτησιογόνων ουσιών, με παράλληλες αθλητικές δραστηριότητες κ.α.

Για τις ανάγκες του Σωματείου, ο “Πλοηγός” αιτήθηκε την επιχορήγηση με 3.000 ευρώ από το Δήμο Αντιπάρου.

Ο Δήμαρχος, κ. Φαρούπος, ενημέρωσε, πως ο Δήμος διαθέτει στον προϋπολογισμό του 6.000 ευρώ για την επιχορήγηση των Συλλόγων και αιτιολογώντας, πως δεδομένου, ότι η κοστολόγηση του Συλλόγου “Αντίπαρος Εν Πλω”, για τον αγώνα υγείας, είναι 1.700 ευρώ και πως ο “Πλοηγός” Αντιπάρου, το 2016 δεν είχε λάβει επιχορήγηση, πρότεινε στο Σώμα την επιχορήγηση του “Πλοηγού” με 2.500 ευρώ, επιχορήγηση του “Αντίπαρος Εν Πλω” με 1.500 ευρώ και με τα εναπομείναντα 2.000 ευρώ, να επιχορηγηθεί για τις δράσεις του ο Ναυτικός Όμιλος Αντιπάρου, πρόταση στην οποία συμφώνησε και το Σώμα.

Παρ’ όλα αυτά, ο Δήμαρχος τόνισε, πως όποιες ανάγκες δεν καλύπτονται από τη συνεισφορά του Δήμου, υπάρχει η δυνατότητα να εξεταστεί η συμβολή και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αντιπάρου (ΚΕΔΑ), έτσι ώστε οι Σύλλογοι να ενισχυθούν και να προχωρήσουν απρόσκοπτα στις προγραμματιζόμενες δράσεις και εκδηλώσεις τους, προς όφελος του νησιού.

Τέλος, ο κ. Φαρούπος υπογράμμισε, πως “ο Δήμος θα σταθεί δίπλα στους Συλλόγους, διότι οι Σύλλογοι και ο Δήμος είναι το ίδιο πράγμα. Και οι δύο προσπαθούμε να δουλεύουμε για το καλό των συμπολιτών μας, πόσω μάλλον οι σύλλογοι, που ασχολούνται με τα παιδιά, με τον αθλητισμό, με ευγενείς ιδέες”.