Σημαντική συμβολή του Δήμου Τρικκαίων, για την ενίσχυση του αδελφού Δήμου Αντιπάρου, στον τομέα της υλοποίησης έργων, με τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης

Επί της ουσίας αδελφοποίηση

Στην “εξαργύρωση” των πολλαπλών οφελών, από την αδελφοποίηση με τον Δήμο Τρικκαίων, που πραγματοποιήθηκε εντός του 2016, προχωρά ο Δήμος Αντιπάρου, ο οποίος με την ευγενική ενίσχυση του αδελφού Δήμου, προχώρησε σε σύναψη προγραμματικής σύμβασης, για υλοποίηση τεσσάρων έργων στο νησί.

Εξαιρετικά σημαντική, θεωρείται η συμβολή των υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων (Τρίκαλα), οι οποίες αναμένεται να παρασχεθούν στον μικρό και ελλιπώς στελεχωμένο Δήμο Αντιπάρου, όπως ανακοινώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από το Δήμαρχο, κ. Αναστάσιο Φαρούπο, καθώς οι δύο αδελφοί Δήμοι, προχωρούν στη σύναψη προγραμματικής σύμβασης, για την παροχή τεχνικής στήριξης και εκπόνησης μελετών από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων στο Δήμο Αντιπάρου, με σκοπό την υλοποίηση τεσσάρων έργων στο νησί.

Εκπόνηση μελετών και παροχή τεχνογνωσίας

Ο Δήμαρχος Αντιπάρου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανέγνωσε την απαντητική επιστολή του Δημάρχου Τρικκαίων, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, σε σχετικό αίτημα, του Δήμου Αντιπάρου, όπου ο κ. Παπαστεργίου, μεταξύ άλλων, σημειώνει τα εξής:

“Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το Δήμο Τρικκαίων, το γεγονός, ότι η υπ. Αριθμ. 27/12-1-17 επιστολή σας, θα αποτελέσει την απαρχή μιας γόνιμης και αποτελεσματικής συνεργασίας στο πλαίσιο των διαδικασιών προώθησης και ενίσχυσης της αδελφοποίησης των Δήμων μας.

Ο Δήμος Τρικκαίων, αντιλαμβανόμενος απόλυτα την ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή σας των προγραμματιζομένων από το Δήμο σας έργων, που αναφέρονται στην παραπάνω επιστολή, σας πληροφορεί ότι προτίθεται να συνδράμει άμεσα στο έργο σας.

Συγκεκριμένα, προτείνουμε τη συνδρομή του Δήμου Τρικκαίων στο έργο σας, όσον αφορά στην τεχνική υποστήριξη και στο επίπεδο της εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών για τα τέσσερα έργα, που προγραμματίζετε άμεσα. Επίσης, σε δεύτερο χρόνο, μπορούμε να παράσχουμε στο προσωπικό σας το απαραίτητο θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο τεχνολογίας, ώστε ο Δήμος Αντιπάρου να καταστεί ικανός, να υποστηρίζει από μόνος του τεχνικής φύσης έργα, τουλάχιστον σε επίπεδο τήρησης διοικητικών διαδικασιών και αρχείων φακέλων έργων”.

Συνεχίζοντας, αναφέρει, πως “ο Δήμος Τρικκαίων, μέσω του αρμόδιου Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών μπορεί να εκπονήσει για λογαριασμό σας τις απαιτούμενες μελέτες, να τις υπογράψουν τα στελέχη που θα οριστούν, καθώς και να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου ο Δήμος σας, να δημοπρατήσει τα τεύχη δημοπράτησης”.

Τέλος, στην επιστολή του ο Θεσσαλός Δήμαρχος σημειώνει, πως “η αναπτυξιακή μας εταιρεία, με την επωνυμία E-Trikala, με την τεχνογνωσία που διαθέτει, μπορεί να σας παρέχει κάθε δυνατή στήριξη, στον τομέα της εφαρμογής, στον τομέα των σύγχρονων τεχνολογιών, πληροφορικής και επικοινωνιών”.

Άμεση ανταπόκριση και αγαστή συνεργασία

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου Αντιπάρου, προς τους δημοτικούς συμβούλους, “είχα κάνει μερικά αιτήματα, προς το Δήμο Πάρου. Αφού δεν έβρισκα ανταπόκριση και μετά από κάποιες συζητήσεις, θεώρησα σκόπιμο να απευθυνθώ, με τα ίδια ακριβώς αιτήματα, στο Δήμο Τρικκαίων. Αν και δεν είχα ενοχλήσει καθόλου, σε ένα μήνα οι άνθρωποι αυτοί απάντησαν με αυτή την επιστολή, προχωρήσαμε σε σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών και άρχισα να τους συμβουλεύομαι σε γενικά θέματα λειτουργίας του Δήμου, ζητώντας πληροφορίες. Ανταποκρίνονται άμεσα”.

Παράλληλα τόνισε, πως σε επόμενη φάση, ενδεχομένως να προστεθούν ακόμη περισσότερα έργα, ενώ σίγουρα θα αξιοποιηθεί η δυνατότητα άντλησης τεχνογνωσίας και υποστήριξης, ενώ τέλος, ευχαρίστησε θερμά από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, το Δήμαρχο και το Δήμο Τρικκαίων, για την ουσιαστική συμβολή τους, για τη βελτίωση των υπηρεσιών και του Δήμου Αντιπάρου.