Λειτουργία Δημοτικού Σφαγείου Σίφνου κατά την περίοδο του Πάσχα

  • Δευτέρα, 3 Απριλίου, 2017 - 12:05

Ο Δήμος Σίφνου ενημερώνει τους κτηνοτρόφους του νησιού μας και των όμορων νησιών, ότι ο Δήμος Σίφνου προχώρησε τα τελευταία χρόνια σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου το Δημοτικό Σφαγείο να πληροί τις προϋποθέσεις-απαιτήσεις που χρειάζονται για να ενταχθεί στο Προεδρικό Διάταγμα 23/2014, που αφορά σε λειτουργία σφαγείων μικρής δυναμικότητας.

Έτσι, το καλοκαίρι του 2016 λάβαμε κωδικό αριθμό κτηνιατρικής έγκρισης (S 172) από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με βάση το συγκεκριμένο κωδικό, το Δημοτικό Σφαγείο Σίφνου έλαβε άδεια σφαγής για τις δύο από τις τρεις γραμμές που διαθέτει (χοιρινά και αμνοερίφια). Πλέον, οι κτηνοτρόφοι μπορούν να διαθέτουν τα προϊόντα τους όχι μόνο για τοπική κατανάλωση, αλλά και για εξαγωγή σε όλη την Ελλάδα, στην Ενιαία Αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και σε τρίτες χώρες.

       Ενόψει των εορτών του Πάσχα, επειδή το νησί μας δε διαθέτει Κτηνίατρο, κατόπιν συνεννόησης με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Κυκλάδων, το Δημοτικό Σφαγείο Σίφνου θα λειτουργήσει από την Σάββατο του Λαζάρου 8 Απριλίου έως και τη Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου. Το πρόγραμμα σφαγής των ζώων έχει ως εξής:

  • από το Σάββατο 8 Απριλίου έως και τη Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου θα εξυπηρετηθούν οι κτηνοτρόφοι του νησιού μας και των όμορων νησιών.
  • τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου και τη Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου θα υπάρχει η δυνατότητα σφαγής των οικόσιτων ζώων.

       Για το λόγο αυτό, παρακαλούνται όλοι οι κτηνοτρόφοι να επικοινωνήσουν με τον εντεταλμένο  δημοτικό σύμβουλο για τη λειτουργία του Δημοτικού Σφαγείου κ. Γιάννη Σανάκη (τηλ. επικοινωνίας 6974815488) ή τον υπεύθυνο του Σφαγείου δημοτικό υπάλληλο κ. Άρη Μαστρόκαλο (τηλ. επικοινωνίας 6944652043) προκειμένου να συνεννοηθούν για την ημέρα και ώρα σφαγής των ζώων τους.